Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Hur används ordet anliggning?

 1. Den används för anliggning eller genomföring av rep eller tross vid förtöjning.

  Kontaktskenorna är fjäderupphängda i små bladfjädrar, så att de med låg ofjädrad vikt kan ta upp små dynamiska krafter med god anliggning.

  (köl och stävar uppsatta).Bordplankorna det i första bordet sambordet ligger innanför nästa bord sandbordet med överlappning lann eller lanning, anliggning mot varandra.

  Detta beror på att däckets slitbana då har en mer optimal anliggning till vägen, så att krafter överförs genom däckets vertikala plan, snarare än genom tvärkraft över slitbanan.

  Han fick 1919 patent i nitton länder på det självjusterande sfäriska rullagret, med svenskt patentnr 53 856 som avsåg "... rullarnas anliggning mot löpspåren utefter hela eller största delen av rullängden".

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

Liknande ord till anliggning

Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?

Rösta på användares bidrag

Är hinta en bra synonym till ordet tipsa?

Här kan du rösta på bidrag från andra användare. Dina röster hjälper oss att avgöra vilka bidrag som ska läggas till i ordboken.

Du kan ge bidraget en positiv, negativ eller blank röst. Du kan rösta på så många bidrag du vill. När du har röstat på ett bidrag kommer du automatiskt att få ett nytt bidrag att rösta på. Om det inte finns några fler bidrag att rösta på försvinner den här rutan.

Tack för att du hjälper oss att göra vår levande ordbok bättre!

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Germund

  Nordiskt namn som består av betydelseelementen spjut och 'beskyddare*.

  Görel

  Nordiskt namn med betydelsen skyddande spjut.

  Mest sökta

   Hur böjs anliggning?

   substantiv
   singular
   obestämd formbestämd form
   nominativen anliggninganliggningen
   genitiven anliggningsanliggningens