Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Synonymer till annat sätt

Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?
Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

Hur används ordet annat sätt?

 1. Han har samlat information om inte mindre än 6000 personer som genom tidernas lopp har varit inblandad på ett eller annat sätt i sociala, politiska och vetenskapliga omvälvningar under de senaste 500 åren, det vill säga i stort sett samtliga individer som på ett eller annat sätt har utmärkt sig under historiens lopp, och han har analyserat fakta i en nästan 800 sidor lång rapport som snart är färdig.

  För bara ett sådant Europa, skapat på ett annat sätt än genom idén om en europeisk nation, på ett annat sätt än genom likhet, på ett annat sätt än genom ett "vi", kan minska risken för en blodig repris av förra seklet.

  Där är det nu upplyst på ett helt annat sätt än tidigare, på torget är det likadant, så jag tror allt att vi tänker på det här på ett helt annat sätt nu.

  - På ett sätt är fem år en kort tid och på ett annat sätt en mycket lång tid.

  - På ett sätt är det ju bra, men på ett annat sätt är det väldigt trist.

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Rösta på användares bidrag

Är hinta en bra synonym till ordet tipsa?

Här kan du rösta på bidrag från andra användare. Dina röster hjälper oss att avgöra vilka bidrag som ska läggas till i ordboken.

Du kan ge bidraget en positiv, negativ eller blank röst. Du kan rösta på så många bidrag du vill. När du har röstat på ett bidrag kommer du automatiskt att få ett nytt bidrag att rösta på. Om det inte finns några fler bidrag att rösta på försvinner den här rutan.

Tack för att du hjälper oss att göra vår levande ordbok bättre!

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Georg

  Latinskt namn med grekiskt ursprung: jordbrukare.

  Göran

  Svensk form av det latinska namnet Georg: jordbrukare.

  Besläktade namn: George, Georges, Georgina, Georgios, Georgius, György, Jorge, Yrjö, Gina