Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?

Hur används ordet anpassningsförmåga?

 1. Denna anpassningsförmåga har varit en viktig del av det vi brukar kalla för den svenska välfärdsmodellen.

  Internationaliseringen har gått snabbt och tack vare vår anpassningsförmåga är Sverige ett av världens mest välmående länder.

  Om enskilda kommuner uppmuntras att använda sin anpassningsförmåga och tillåts ha större variationer kommer alternativen också att uppstå.

  Men med sin sega tåga och anpassningsförmåga och framför allt med sin flitiga och vassa penna lyckades han snabbt förskaffa sig fast mark under fötterna igen.

  Att studentkårerna och SFS upplever att de inte har haft tillräckligt med tid för att förbereda sig inför förändringarna som träder i kraft idag säger mer om dessa intresseorganisationer och deras anpassningsförmåga än om reformens hastighet.

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

Rösta på användares bidrag

Är hinta en bra synonym till ordet tipsa?

Här kan du rösta på bidrag från andra användare. Dina röster hjälper oss att avgöra vilka bidrag som ska läggas till i ordboken.

Du kan ge bidraget en positiv, negativ eller blank röst. Du kan rösta på så många bidrag du vill. När du har röstat på ett bidrag kommer du automatiskt att få ett nytt bidrag att rösta på. Om det inte finns några fler bidrag att rösta på försvinner den här rutan.

Tack för att du hjälper oss att göra vår levande ordbok bättre!

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Erik

  Nordiskt namn som betyder ensam härskare.

  Besläktade namn: Eero, Erkki, Jerk, Jerker

  Mest sökta

   Hur böjs anpassningsförmåga?

   substantiv
   singular
   obestämd formbestämd form
   nominativen anpassningsförmågaanpassningsförmågan
   genitiven anpassningsförmågasanpassningsförmågans