Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Hur används ordet apflock?

 1. Det är om dem som hannarna i första hand slåss och det är de som blir mest uppvaktade, visar studier av en apflock i Kigale nationalpark i Uganda.

  Forskarna, som rapporterar sina iakttagelser i American Journal of Physical Anthropology, tror att sugandet kan vara ett sätt att dämpa den sorg aphonorna känner efter förlusten av ungarna, men det är uppenbart att det är ett inlärt och inte ett medfött beteende eftersom det bara förekommer i några av apflockarna.

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla
Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?

Rösta på användares bidrag

Är hinta en bra synonym till ordet tipsa?

Här kan du rösta på bidrag från andra användare. Dina röster hjälper oss att avgöra vilka bidrag som ska läggas till i ordboken.

Du kan ge bidraget en positiv, negativ eller blank röst. Du kan rösta på så många bidrag du vill. När du har röstat på ett bidrag kommer du automatiskt att få ett nytt bidrag att rösta på. Om det inte finns några fler bidrag att rösta på försvinner den här rutan.

Tack för att du hjälper oss att göra vår levande ordbok bättre!

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Urban

  Latinskt namn med betydelsen artig, belevad eller stadsbo.

  Mest sökta

   Hur böjs apflock?

   substantiv
   singularplural
   obestämd formbestämd formobestämd formbestämd form
   nominativen apflockapflockenapflockarapflockarna
   genitiven apflocksapflockensapflockarsapflockarnas