/1004363/HBSynonymerPanorama
/1004363/HBSynonymerMobilTop

Synonymer till arbetsavtal

Hur upplevde du uppläsningen av arbetsavtal?

eller

Definition av arbetsavtal

  1. avtal om villkor för viss arbetsprestation gällande anställning el. uppdrag

arbetsavtal i sammansättningar

arbetsavtal är sammansatt av

/1004363/HBSynonymerMobilMid

Är jolm en synonym till lank?

Hur används ordet arbetsavtal?

  1. Fenomenet arbetslöshetens inträde i människors vardag tidsbestäms till tidpunkten efter att skråtvånget hade avskaffats och arbetsavtal började upprättas.
  2. Samtidigt skall det erkännas att interna kinesiska arbetsavtal är inte något som vi tagit upp vid våra förhandlingar.
  3. Politiker i region Skåne vill ha ett arbetsavtal!
  4. Viktigt att åtskilja är anställnings-och uppdragsavtal, som samlas under den gemensamma beteckningen arbetsavtal.
  5. Bara under det senaste halvåret har antalet vita arbetsavtal minskat med över 20 000, motsvarande ungefär två procent.
  6. Senare, den 7 februari 2001, skrevs ett arbetsavtal under för att styra insatserna för upprättandet av parken.
  7. Ett anställningsavtal eller arbetsavtal är en överenskommelse mellan arbetsgivare (köpare av arbetskraft) och arbetstagare (säljare av arbetskraft) som sker vid anställning.
  8. De drygt 5.000 anställda på den stora Fiatfabriken Mirafiori i Turin har godkänt ett nytt och mycket omstritt arbetsavtal som ska säkra att fabriken blir kvar.
  9. Han författade flera översikter av utländsk lagstiftning (om tjänstehjonsavtal, 1900 ; angående vissa arbetsavtal, 1901) samt utgav kommenterade upplagor av lagarna om försäkringsrörelse, arrende, hyra, aktiebolag, ekonomiska föreningar med mera.
  10. Macron och regeringen vill göra sig av med ett 40-tal särskilda arbetsavtal för att skapa ett nytt och mer enhetligt system som gäller olika sektorer – alla från järnvägsarbetare och arbetare i energisektorn till advokater och anställda vid Parisoperan omfattas av reformen.
  11. Lagen gäller inte medlem av arbetsgivarens familj, arbetstagare som fyllt 18 år och ingått arbetsavtal för kortare tid än en månad eller som enligt arbetsavtalet arbetar hos samma arbetsgivares arbete högst en vardag i veckan eller vars regelbundna arbetstid i en och samma arbetsgivares arbete är högst tre timmar per dygn.
  12. De uppgifterna uppgav Cirkus Scotts bolag Flatgaroo Production för Migrationsverket i arbetsavtalet för en grupp dansare från Latinamerika.
  13. Till en början band arbetsavtalet gesällen på ett halvt eller ett helt år, men med tiden infördes en kortare uppsägningstid, vanligen fjorton dagar eller en vecka.
  14. Härifrån leder utvecklingen, med sina övergångsstadier, fram till det tillstånd, då arbetsavtalet blir alltmer fritt i rättsligt avseende, men då arbetaren, ekonomiskt bunden, tvingas att arbeta för en lön, som alltid håller på att tryckas ned mot existensminimum.
  15. Lagen gäller inte medlem av arbetsgivarens familj, arbetstagare som fyllt 18 år och ingått arbetsavtal för kortare tid än en månad eller som enligt arbetsavtalet arbetar hos samma arbetsgivares arbete högst en vardag i veckan eller vars regelbundna arbetstid i en och samma arbetsgivares arbete är högst tre timmar per dygn.
/1004363/HBSynonymerMobilBot

Hur böjs arbetsavtal?

substantiv
singular plural
obestämd form bestämd form obestämd form bestämd form
nominativ ett arbetsavtal arbetsavtalet arbetsavtal arbetsavtalen
genitiv ett arbetsavtals arbetsavtalets arbetsavtals arbetsavtalens
Syns inte alla böjningar? Svep med fingret över tabellen.

Dagens namnsdag 2022-07-02

 • Rosa
  Latinskt namn med betydelsen ros.
 • Rosita
  Spansk diminutivform av det latinska namnet Rosa: liten ros.
 • Besläktade namn: Rosalie, Rosi, Rosie, Rosina, Rosine
/1004363/HBSynonymerMPU1
/1004363/HBSynonymerMPU2