/1004363/HBSynonymerPanorama
/1004363/HBSynonymerMobilTop

Synonymer till arvodering

Vad betyder arvodering?

Bygger på Bonniers svenska ordbok av Peter A. Sjögren, Iréne Györki och Sten Malmström, 10:e upplagan 2010

Om det rör sig om två olika ord med samma stavning så markeras detta med en skiljelinje, se t ex ”negativ”.

Uttal skrivs alltid inom klamrar [-]. Ibland ligger uttalet i texten men oftast under rubriken ”Hur uttalas?”.

Streck under bokstav innebär att det är där betoningen på ordet ska ligga.

||-tecken markerar att böjningsändelse följer. Ändelserna ska läggas direkt till uppslagsordet: ”ring … || ‑en; -ar” ska uttydas: ”(en) ring bestämd form singularis ringen, obestämd form pluralis ringar”. Om uppslagsordet ändrar form vid en viss böjning, skrivs hela ordet eller åtminstone stammen om, t.ex. ”jätte -n; jättar”, ”överförd ‑fört.” Ord som slutar på –are är dock undantagna från denna regel.
Det finns en del inkonsekvenser på det här området, orsakade av sparsamhet med utrymme i boken, i det här fallet att inte sätta ut identiska böjningsuppgifter flera gånger i en artikel. Regeln i de allra flesta fall är att en punkt ”ärver” böjning uppåt i texten, d v s om det ligger en böjning under punkt 2 men ingen under punkt 1 så gäller punkt 2:s böjning för båda, men regeln är alltså inte 100-procentig.

Liknande ord till arvodering

/1004363/HBSynonymerMobilMid

Är jolm en synonym till lank?

Hur används ordet arvodering?

  1. På ena sidan hittar vi de som förbannar allt vad ekonomiska ersättningar heter och på den andra står de som menar att arvodering är ett måste för att urvalet förtroendevalda inte ska begränsas till kategorierna ekonomiskt oberoende och pensionärer.
  2. Vår begäran om att få kopior på de obligatoriska jävsdeklarationerna för experterna inklusive uppgifter om deras arvodering har ännu inte besvarats av Socialstyrelsen.
  3. Sekretessen bryts dock om advokatens arvodering går vidare till en disciplinär prövning.
  4. Abrahamsson konstaterar i sin stämningsansökan att kommunfullmäktige inom kommunallagens ram kan bestämma i frågor som gäller arvodering av heltidssysselsatta.
  5. – Ja, satsningarna slår igenom även i politikernas arvodering.
  6. I domen står det att ” det överklagade beslutet berör arvodering av vissa politiker och tjänstemän.
  7. Han kritiserar beslutet om landstingsrådens tillsättande och att beslutet om deras arvodering inte tagits enligt reglerna.
  8. Sedan posten som oppositionsråd tagits bort återstår en mindre arvodering på 4 500 kronor per månad för vice-uppdraget.
  9. – Det är polis, åklagarmyndigheten, kronofogden och domstolsverket och där har man bestämt i förväg att det ska finnas olika nivåer för arvodering.
  10. Organisationen är inte registrerat trossamfund och får därför inte statsbidrag som sådant, men har ett nationellt samarbete med studieförbundet ABF – som i sin tur får statligt stöd – kring finansiering av lokalhyra och arvodering av föreläsare.
  11. När jag väl lämnat min position på teatern, när jag börjat samla ihop mig för att lämna staden, så nås jag av beskedet att Kulturförvaltningens chef Eva-Lotta Franzén har haft ett möte med teaterns personal och där hon som svar på frågan om varför jag sagt upp mig, angett som orsak att jag skulle ha varit missnöjd med min arvodering gällande regiuppdraget för Brothers in Blood.
  12. Men arvoderingen har pågått sedan 2015 och totalt handlar det om en miljon skattekronor.
  13. Fyra ärenden med koppling till arvoderingen utreds just nu av Förvaltningsrätten och förväntas vara avgjorda till sommaren.
  14. Partiet vill också spara åtta miljoner kronor på politiken genom att bland annat ta bort arvoderingen till andre vice ordförande i nämnderna.
  15. På senaste kommunfullmäktigemötet i Arvidsjaur klubbade man igenom ett beslut som innebär en förändring av arvoderingen för de förtroendevalda som lämnar sin post.
  16. Trots att arvoderingen för uppdragen inte bryter mot stadgarna tycker flera distrikt att det är olämpligt att en ordförande arvoderas i den här omfattningen för uppdrag.
  17. Centerns Jonny Lundin är mycket kritisk till förslaget och Vänsterpartiet skriver i sin reservation att arvoderingen anses som grovt omoralisk och som ett uttryck för nepotism.
/1004363/HBSynonymerMobilBot

Hur böjs arvodering?

substantiv
singular plural
obestämd form bestämd form obestämd form bestämd form
nominativ en arvodering arvoderingen arvoderingar arvoderingarna
genitiv en arvoderings arvoderingens arvoderingars arvoderingarnas
Syns inte alla böjningar? Svep med fingret över tabellen.

Dagens namnsdag 2022-07-07

 • Klas
  Svensk och tysk kortform av det grekiska namnet Nikolaus som betyder seger och folk.
 • Besläktade namn: Claes, Claus, Klaus

Mina sökningar

Rensa mina sökord

Mest sökta

föregående vecka
/1004363/HBSynonymerMPU1
/1004363/HBSynonymerMPU2