/1004363/HBSynonymerPanorama
/1004363/HBSynonymerMobilTop

Synonymer till astral

Hur upplevde du uppläsningen av astral?

eller

Vad betyder astral?

  1. som gäller stjärnor || -t

Bygger på Bonniers svenska ordbok av Peter A. Sjögren, Iréne Györki och Sten Malmström, 10:e upplagan 2010

Om det rör sig om två olika ord med samma stavning så markeras detta med en skiljelinje, se t ex ”negativ”.

Uttal skrivs alltid inom klamrar [-]. Ibland ligger uttalet i texten men oftast under rubriken ”Hur uttalas?”.

Streck under bokstav innebär att det är där betoningen på ordet ska ligga.

||-tecken markerar att böjningsändelse följer. Ändelserna ska läggas direkt till uppslagsordet: ”ring … || ‑en; -ar” ska uttydas: ”(en) ring bestämd form singularis ringen, obestämd form pluralis ringar”. Om uppslagsordet ändrar form vid en viss böjning, skrivs hela ordet eller åtminstone stammen om, t.ex. ”jätte -n; jättar”, ”överförd ‑fört.” Ord som slutar på –are är dock undantagna från denna regel.
Det finns en del inkonsekvenser på det här området, orsakade av sparsamhet med utrymme i boken, i det här fallet att inte sätta ut identiska böjningsuppgifter flera gånger i en artikel. Regeln i de allra flesta fall är att en punkt ”ärver” böjning uppåt i texten, d v s om det ligger en böjning under punkt 2 men ingen under punkt 1 så gäller punkt 2:s böjning för båda, men regeln är alltså inte 100-procentig.

astral i sammansättningar

/1004363/HBSynonymerMobilMid

Är jolm en synonym till lank?

Hur används ordet astral?

  1. Han studsar runt i rummet och drar då och då djupa drag ur en astral vattenpipa.
  2. Därför räknas astral projektion som pseudovetenskap.
  3. En ritual för att möjliggöra astral projektion.
  4. Näradödenupplevelse blandas ofta samman med det närbesläktade ut-ur-kroppen-upplevelse (astral projektion).
  5. Astral projektion eller astralprojektion (även bland annat ut-ur-kroppenupplevelse eller, företrädesvis i troende kretsar, astral resa) är en kontroversiell tolkning av en upplevelse som går ut på att en så kallad astralkropp (eller en persons själ eller medvetande) skiljs från den fysiska kroppen.
  6. Några av de mer kända inom området astral projektion är Robert Monroe och Robert Bruce, som båda har skrivit flera böcker om ämnet.
  7. Den kopplas ofta samman med och har likheter " utanför kroppen-upplevelse" och " astral projektion" men inom till exempel religionen så upplever andra att personen befunnit sig på två ställen vid det som kallas bilokation vilket inte är självklart vid utomkroppslig upplevelse.
  8. Pedionis astrala är en insektsart som beskrevs av Hamilton 1980.
  9. På stjärnhimlen utspelar sig astrala strider som till slut utplånar hela mänskligheten.
  10. Det astrala planet liknar drömmar, eftersom objekt i planet reagerar på tankar och vilja.
  11. Marvel att Captain America fortfarande var vid liv, ett faktum som bekräftades av Doctor Strange i sin astrala form.
  12. Astralkroppen kan sedan färdas till fjärran platser eller en parallell värld kallad för det astrala planet, en förmodat högre nivå av medvetande.
  13. Så mycket är emellertid känt att astrala föreställningar spelade en stor roll, och en stor del av den förvirrande bildsymboliken återger zodiakens tecken och andra stjärnbilder.
  14. Fortune började dock nå kontakt med astrala mästare på egen hand och Fraternity of the Inner Light blev snart ett rivaliserande hot mot Moina Mathers intressen.
  15. I gengäld utsattes zoroastrianismen för de första synkretiska influenserna, särskilt från de semitiska länderna i väst, varifrån religionens gudomligheter fick astrala planetäriska aspekter och varifrån tempelkulten härstammade.
  16. Dr. Felkin sökte sig mellan åren 1901-1916 till Tyskland för att upprätta en fysisk kontakt med Tredje Orden då han aldrig nöjde sig med sina inre astrala kontakter.
  17. Till skolans främsta företrädare hörde Hugo Winckler, som menade att babyloniernas astrala världsbild utgjorde grundvalen för samtliga andra kulturers världsuppfattning, och Alfred Jeremias, tillsammans utgav de båda Im Kampfe um den Alten Orient (1907-09).
  18. Något mera speciell, men dock av allmänt intresse är den översikt över astralreligionen, vilken han gav som Olaus Petri-stiftelsens föreläsare i Uppsala 1911: Den astrala religionen i forntiden (översatt från författarens manuskript av Axel Nelson, Stockholm, 1912).
/1004363/HBSynonymerMobilBot

Hur böjs astral?

adjektiv
positiv en astral
ett astralt
den|det|de astrala
Syns inte alla böjningar? Svep med fingret över tabellen.

Dagens namnsdag 2022-06-25

 • David
  Hebreiskt namn med betydelsen älskad.
 • Salomon
  Grekisk variant av det hebreiska namnet Salomo med betydelsen välgång eller frid.
 • Besläktade namn: Davida

Mina sökningar

Rensa mina sökord

Mest sökta

föregående vecka
/1004363/HBSynonymerMPU1
/1004363/HBSynonymerMPU2