/1004363/HBSynonymerPanorama
/1004363/HBSynonymerMobilTop

Synonymer till atmosfäriskt tryck

Mer innehåll nedan
/1004363/HBSynonymerMobilMid
Fortsätt scrolla
/1004363/HBSynonymerMobilBot

Är memetekel en synonym till omen?

Hur används ordet atmosfäriskt tryck?

  1. Här utsätts målningen för ett atmosfäriskt tryck samt värme, vilket ger möjlighet att, med ett så enkelt redskap som en kaffesked, trycka ut ojämnheter i målningen.
  2. – Tror att det var cirka 2 000 kubik i atmosfäriskt tryck, säger Rasmus Stridh.
  3. CPAP-apparaten skapar ett högre atmosfäriskt tryck i lungorna, vilket gör att alveolerna inte faller ihop under utandning.
  4. Ofta härleds ordet manometer till att i första hand mäta vätskors tryck, i närheten av atmosfäriskt tryck, men kan även användas vid gasmätning.
  5. Varje hål i rullen läses av genom att hålet i tracker bar friläggs och därigenom släpper in atmosfäriskt tryck till den bälg som styr önskad funktion.
  6. Informationen Mariner 2 sände tillbaka indikerade att Venus rotationshastighet mycket sakta minskar, att planeten har en tjock koldioxidatmosfär, samt hög temperatur och högt atmosfäriskt tryck vid ytan.
  7. Kontraktioner i utandningsmuskulatur reducerar volymen på kroppshålan genom att bröstbenet flyttas bakåt och uppåt vilket därmed ökar på trycket i luftsäckarna till en högre nivå än atmosfäriskt tryck.
  8. Eftersom vattnet är under ett högt tryck i underjorden kokar det inte, men när det pumpas upp till ytan vid vanligt atmosfäriskt tryck förångas det direkt med hög energi.
  9. Kontraktioner av inandningsmuskulatur ökar volymen på kroppshålan genom att bröstbenet (Sternum) flyttas framåt och nedåt vilket därmed minskar på trycket i luftsäckarna till en lägre nivå än atmosfäriskt tryck.
  10. Blixthalka är särskilt vanlig när terrängen och de förhärskande vindarna orsakar plötsliga skillnader i atmosfäriskt tryck och/eller temperatur, alternativt när atmosfären värms upp efter en längre kall period där marktemperaturen ligger kvar rejält under fryspunkten.

Mina sökningar

Rensa mina sökord

Dagens namnsdag

 • Sven
  Nordiskt namn som betyder yngling, även väpnare och tjänare under medeltiden.

Mest sökta

föregående vecka
/1004363/HBSynonymerMPU1
/1004363/HBSynonymerMPU2