Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?

Hur används ordet atmosfäriskt tryck?

 1. Här utsätts målningen för ett atmosfäriskt tryck samt värme, vilket ger möjlighet att, med ett så enkelt redskap som en kaffesked, trycka ut ojämnheter i målningen.

  – Tror att det var cirka 2 000 kubik i atmosfäriskt tryck, säger Rasmus Stridh.

  CPAP-apparaten skapar ett högre atmosfäriskt tryck i lungorna, vilket gör att alveolerna inte faller ihop under utandning.

  Ofta härleds ordet manometer till att i första hand mäta vätskors tryck, i närheten av atmosfäriskt tryck, men kan även användas vid gasmätning.

  Varje hål i rullen läses av genom att hålet i tracker bar friläggs och därigenom släpper in atmosfäriskt tryck till den bälg som styr önskad funktion.

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

Rösta på användares bidrag

Är hinta en bra synonym till ordet tipsa?

Här kan du rösta på bidrag från andra användare. Dina röster hjälper oss att avgöra vilka bidrag som ska läggas till i ordboken.

Du kan ge bidraget en positiv, negativ eller blank röst. Du kan rösta på så många bidrag du vill. När du har röstat på ett bidrag kommer du automatiskt att få ett nytt bidrag att rösta på. Om det inte finns några fler bidrag att rösta på försvinner den här rutan.

Tack för att du hjälper oss att göra vår levande ordbok bättre!

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Björn

  Nordiskt namn som betyder björn.

  Bjarne

  Norskt namn som betyder björn.

  Besläktade namn: Björne, Björner

  Mest sökta