Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Synonymer till av kvinnokön

Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?
Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

Hur används ordet av kvinnokön?

 1. En halvnaken blodig vampyr av kvinnokön är könsdiskriminerande, anser reklamombudsmannen och fäller en känd restaurang i Malmö.

  Visheten (i äldre översättningar Visdom, från grekiskans Sophia) är i judiska skrifter ett väsen av kvinnokön, som går Guds ärenden.

  Som översättare ägnade hon sig åt populärlitterur, såväl vuxen-som ungdomsböcker (huvudsakligen sådan som vände sig till personer av kvinnokön), vanligen för B. Wahlströms förlag.

  " I några socknar ", berättar Steen Steensen Blicher, " går stickandet så långt, att de flesta, i synnerhet av kvinnokönet, inte ens på sina vandringar lägger stickningen åt sidan.

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Rösta på användares bidrag

Är hinta en bra synonym till ordet tipsa?

Här kan du rösta på bidrag från andra användare. Dina röster hjälper oss att avgöra vilka bidrag som ska läggas till i ordboken.

Du kan ge bidraget en positiv, negativ eller blank röst. Du kan rösta på så många bidrag du vill. När du har röstat på ett bidrag kommer du automatiskt att få ett nytt bidrag att rösta på. Om det inte finns några fler bidrag att rösta på försvinner den här rutan.

Tack för att du hjälper oss att göra vår levande ordbok bättre!

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Liv

  Nordiskt namn som kommer från isländskans ord för värn och skydd, kan även läsas med betydelsen liv.