Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?

Hur används ordet av olika mening?

 1. Man är av olika mening om namn för stridsslagan/stridsgisslet.

  Av den dialogiserade romanen La Celestinas 21 akter har första akten tillskrivits Cota, men litteraturforskare är därom av olika mening.

  Även i den yttre politiken var hertigen av olika mening med sina undersåtar: medan dessa hyste livliga sympatier för Preussen, slöt hertigen sig mycket nära till Österrike.

  Dissenter (av latinets dissentire, vara av olika mening) är en engelsk benämning på den, som inte tillhör statskyrkan, således i England detsamma som icke-episkopaler, i Skottland icke-presbyterianer.

  Sakkunniggranskarna för KTH-professuren, som 1928 hade blivit vakant efter Gustaf Kobb, var av olika mening, och det lutade först åt att Hilding Faxén skulle få den, men efter att Chapman rekommenderat Enskog fick han slutligen professuren vid KTH.

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

Rösta på användares bidrag

Är hinta en bra synonym till ordet tipsa?

Här kan du rösta på bidrag från andra användare. Dina röster hjälper oss att avgöra vilka bidrag som ska läggas till i ordboken.

Du kan ge bidraget en positiv, negativ eller blank röst. Du kan rösta på så många bidrag du vill. När du har röstat på ett bidrag kommer du automatiskt att få ett nytt bidrag att rösta på. Om det inte finns några fler bidrag att rösta på försvinner den här rutan.

Tack för att du hjälper oss att göra vår levande ordbok bättre!

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Ingeborg

  Fornnordiskt namn som består av gudanamnet Ing och betydelseelementet beskydd: skyddad av guden Ing.

  Borghild

  Norskt namn som består av betydelseelementen beskydd och kamp.

  Mest sökta