Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Synonymer till avancerad teknologi

Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?
Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

Hur används ordet avancerad teknologi?

 1. Att förneka att människan har en unik förmåga att skapa, och åtminstone funktionellt hjälpligt anpassa sig till komplexa, föränderliga samhällen med avancerad teknologi och sociala livsformer, är precis lika korkat som att förneka att hon är ett djur, och därmed lika beroende av genetiska lagar och ekologiska samband som alla andra levande varelser.

  - Det är ett slags avancerad teknologi som bland annat Nasa använder i militära sammanhang men den används också för att skydda datorer och andra vardagliga apparater.

  - De har ju en större styrka, mer avancerad teknologi än de haft i något tidigare krig så det skulle vara förvånande om inte kriget går väldigt fort.

  - Jag hade aldrig varit i Sverige men jag visste att det var ett industriland med avancerad teknologi och social välfärd.

  Allt mer avancerad teknologi innebär dock att även dessa problem kan lösas.

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Rösta på användares bidrag

Är hinta en bra synonym till ordet tipsa?

Här kan du rösta på bidrag från andra användare. Dina röster hjälper oss att avgöra vilka bidrag som ska läggas till i ordboken.

Du kan ge bidraget en positiv, negativ eller blank röst. Du kan rösta på så många bidrag du vill. När du har röstat på ett bidrag kommer du automatiskt att få ett nytt bidrag att rösta på. Om det inte finns några fler bidrag att rösta på försvinner den här rutan.

Tack för att du hjälper oss att göra vår levande ordbok bättre!

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Vega

  Latinsk variant av det arabiska namnet al-Waki, som är namnet på en stjärna i Lyrans stjärnbild.