Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?

Hur används ordet avdagataga?

 1. Det är de som styr och eftersom de ansvarar med eget huvud - när sådant finns - tillåts de hugga andras huvuden om situationen blir ogin.Eller avdagataga på annat vis.

  Sörle och Hamde blev stora hjältar då de indirekt kom att störta hela det storgotiska väldet genom att, som hämnd för dråpet på deras halvsyster Svanhild avdagataga amalerkungen Jörmunrek den mäktige, som numera brukar kallas Ermanarik.

  Orlov deltog synnerligen verksamt i revolutionen 1762 och tryggade härskarskiftet genom att verkställa avdagatagande.

  -I det här fallet handlar det om ett väldigt grymt avdagatagande, säger chefsåklagare Peter Claeson, som är den livstidsdömdes motpart i Örebro tingsrätt där förhandlingen ska äga rum till TT.

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

Rösta på användares bidrag

Är hinta en bra synonym till ordet tipsa?

Här kan du rösta på bidrag från andra användare. Dina röster hjälper oss att avgöra vilka bidrag som ska läggas till i ordboken.

Du kan ge bidraget en positiv, negativ eller blank röst. Du kan rösta på så många bidrag du vill. När du har röstat på ett bidrag kommer du automatiskt att få ett nytt bidrag att rösta på. Om det inte finns några fler bidrag att rösta på försvinner den här rutan.

Tack för att du hjälper oss att göra vår levande ordbok bättre!

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Bruno

  Forntyskt namn med betydelsen blank eller glänsande.

  Mest sökta