Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Synonymer till avhålla sig från

Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?

Hur används ordet avhålla sig från?

 1. - Då kan Kroatien inte längre avhålla sig från att ta tillbaka hela sitt territorium, sade han till nyhetsbyrån Hina.

  Den albanska regeringen uttryckte i går sitt fördömande av våldsutbrottet i Makedonien och uppmanade de etniska albanerna att avhålla sig från sådana attacker, rapporterade DPA från Tirana.

  Allmännyttan bör avstå från hyckleri och avhålla sig från att profitera på bostadsbristen.

  Trots att det allt rikare Collioure inte kunnat avhålla sig från frestelsen att modernisera litet för mycket, att turistifiera för hårt så är det lätt att föreställa sig livet i Collioure för 100 år sedan.

  De får med sig ett flygblad med "nya uppföranderegler" där de uppmanas att avhålla sig från att rita graffiti och hålla möten.

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

Rösta på användares bidrag

Är hinta en bra synonym till ordet tipsa?

Här kan du rösta på bidrag från andra användare. Dina röster hjälper oss att avgöra vilka bidrag som ska läggas till i ordboken.

Du kan ge bidraget en positiv, negativ eller blank röst. Du kan rösta på så många bidrag du vill. När du har röstat på ett bidrag kommer du automatiskt att få ett nytt bidrag att rösta på. Om det inte finns några fler bidrag att rösta på försvinner den här rutan.

Tack för att du hjälper oss att göra vår levande ordbok bättre!

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Maj

  Kortform av Maja, som är en smekform av det hebreiska namnet Maria. Även efter månadsnamnet maj, från den romerska växtlighetsgudinnan Maja.

  Majken

  Tysk diminutivform av det hebreiska namnet Maria: lilla Maria.

  Besläktade namn: May

  Mest sökta