Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Synonymer till avkläda

Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?
Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

Hur används ordet avkläda?

 1. Men snart visade det sig att Gustave Courbet drevs av samma impuls som Marx när det gällde att avkläda tiden dess myter och konsten dess bakåtvända idealism.

  Fabrice Dugied vill avkläda det moderna samhället regler och moral som inte accepterar mänsklig mångfald.

  Efter lagen mot kongregationerna 1902 måste han avkläda sig ordensdräkten, men som abbé Sertillanges förblev han en av Paris främsta romersk-katolska predikanter.

  Rudolf Bultmann utgick från Heidegger och framlade den hermeneutiska avmytologiseringsteologin som ett sätt för att göra Bibelns budskap relevant för moderna människor genom att avkläda den dess förvetenskapliga föreställningar.

  Avmytologisering, försök under 1900-talet, särskilt av den tyske teologen och filosofen Rudolf Bultmann, att avkläda religiösa utsagor deras mytologiska dräkt för att finna den egentliga kärnan som är av existentiellt värde för oss.

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Rösta på användares bidrag

Är hinta en bra synonym till ordet tipsa?

Här kan du rösta på bidrag från andra användare. Dina röster hjälper oss att avgöra vilka bidrag som ska läggas till i ordboken.

Du kan ge bidraget en positiv, negativ eller blank röst. Du kan rösta på så många bidrag du vill. När du har röstat på ett bidrag kommer du automatiskt att få ett nytt bidrag att rösta på. Om det inte finns några fler bidrag att rösta på försvinner den här rutan.

Tack för att du hjälper oss att göra vår levande ordbok bättre!

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Vega

  Latinsk variant av det arabiska namnet al-Waki, som är namnet på en stjärna i Lyrans stjärnbild.