/1004363/HBSynonymerPanorama
/1004363/HBSynonymerMobilTop

Synonymer till avkyld

Hur upplevde du uppläsningen av avkyld?

eller
Mer innehåll nedan
/1004363/HBSynonymerMobilMid
Fortsätt scrolla

Liknande ord till avkyld

/1004363/HBSynonymerMobilBot

Är mobba en synonym till kujonera?

Hur används ordet avkyld?

  1. Den som till äventyrs kände en kittling av upphetsning av detta blev snabbt avkyld när filmen bröts för reklam och man istället fick fantisera om en kopp kaffe.
  2. På en avkyld yta som är kallare än luftens daggpunkt bildas också kondens.
  3. Om det värsta med säkerhet var över borde USA vara ett land med sanerade skulder, samt med en avkyld fastighets- och aktiemarknad.
  4. Hur många restauranger, kaféer eller krogar det än ploppar upp i taigan som lyckas kombinera västerländskt utbud med ryska priser, föredrar genomsnittsryssen fortfarande en långsam promenad med en avkyld flaska i hand, rymmande öl eller cocktail, inköpt i en närbelägen kiosk.
  5. Loppet avbryts då och då när bilarna rullar in till depå för att få motorn avkyld med hjälp av vatten ur en petflaska.
  6. -Effekten blev att en redan avkyld byggmarknad blev ännu mer avkyld, säger han till tidningen.
  7. Detta då nederbörden fryser när den når avkyld mark.
  8. Allt sammantaget gör att SBAB räknar med en avkyld bostadsmarknad.
  9. Välj i så fall hellre vattensporter, då blir kroppen åtminstone avkyld.
  10. Massan smälts och avkyld därefter hastigt och spricker till ett kornigt pulver.
  11. När vården kommer får du en filt i polyester över kroppen, men läggs på en avkyld bårmadrass.
  12. Vid 16.45-tiden var silon vid värmekraftverket så pass avkyld att brandkåren kunde lämna platsen och silon kunde börja tömmas.
  13. – Den är utanför och på säkert avstånd men den var i farligt läge den stod utanför ladan men är avkyld nu, säger Olsson.
  14. Om ballongen blir avkyld under sin normala temperatur sjunker den, och motsatt, om den blir uppvärmd genom solinstrålning, stiger den.
  15. Pommacflaskan var 6,5 meter hög och hade en blålysande neonkontur, genom flaskan gick en textslinga i röd som löd: " drick väl avkyld".
  16. Det är ganska lätt att göra något åt, att se till att man helt enkelt dricker lite extra och att man blir avkyld, säger Daniel Oudin Åström.
  17. Datan antydde att den centrala toppen består av anorthosit, vilket är en långsamt avkyld form av vulkanisk bergart, som huvudsakligen består av plagioklas.
  18. Längs kusten och en bra bit in i inlandet varnar Trafikverket för blixthalka som orsakas av underkylt regn, duggregn eller regn som fryser när det når avkyld mark.
  19. Då uppstår en ny strukturform, martensit, på godsets yta, medan man 2 – 5 mm innanför denna får martensiten blandad med annan, långsammare avkyld, mjukare struktur, troosit.
  20. Om gurjunbalsam löses i koldisulfid och en avkyld blandning av svavelsyra och salpetersyra tillsätts, erhålls en praktfull violett färg, och med denna metod kan gurjunbalsam skiljas från kopaivabalsam.
  21. Ett besök i Paris 1799 som deputerad för Rhenländerna övertygade honom om, att republiken redan var en chimär, avkylde hans hänförelse för Frankrike och väckte hans motvilja mot Napoleon Bonaparte.
  22. Magmor som blivit mycket snabbt avkylda blir glasiga.
  23. De som tänker ta sommarens första dopp i havet i helgen blir rätt avkylda.
  24. Figurernas lidelser blir så att säga " avkylda", dolda bakom de gamla musikaliska formerna.
  25. Händerna bör vara varma och massagen utföras i ett varmt rum, eftersom spädbarn lätt blir avkylda.
  26. När den avkylda luften når en punkt, så fälls fukten ur och ett moln bildas på en topp i vågmönstret.
  27. Den avkylda hartsliknande massan tvättas därefter med vatten och omkristalliseras, varvid glänsande gula kristallblad eller prismor erhålls.
  28. – Eftersom den avkylda luften har högre densitet än den omgivande atmosfären kan fallvindarna accelereras till storm-eller orkanstyrka, förklarar Deana Bajic, meteorolog på SVT.
  29. Därför måste de hållas avkylda med hjälp av vatten för att inte smälta, som i sin tur hålls kallt med hjälp av ett kylsystem.
  30. Och eftersom sött vatten är lättare än salt dito, kommer det avkylda havsvattnet inte längre sjunka till botten och ge plats för varmare vatten söderifrån.
  31. Den avkylda luften kan inte hålla kvar all vattenånga så en del av fukten kondenserar till droppar som fälls ut i gräs och på bilar till exempel.
  32. De avkylda luften förmår då inte att hålla kvar all vattenånga, utan en del av fukten kondenseras till droppar som fälls ut till exempel på väggar och bilar.
  33. Om man försöker tappa varmvatten utan VVC (och utan att tappning skett under en längre period, till exempel över natten) innebär det att man först måste tömma hela den avkylda volymen vatten som finns i röret innan man kan få tillräckligt varmt vatten till tappstället.

Mina sökningar

Rensa mina sökord

Dagens namnsdag

 • Enar
  Nordiskt namn som betyder en som strider ensam eller ensam kämpe.
 • Einar
  Nordiskt namn som betyder en som strider ensam eller ensam kämpe.
 • Besläktade namn: Eina, Eje

Mest sökta

föregående vecka
/1004363/HBSynonymerMPU1
/1004363/HBSynonymerMPU2