Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Synonymer till avkyld

Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?
Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

Hur används ordet avkyld?

 1. Den som till äventyrs kände en kittling av upphetsning av detta blev snabbt avkyld när filmen bröts för reklam och man istället fick fantisera om en kopp kaffe.

  På en avkyld yta som är kallare än luftens daggpunkt bildas också kondens.

  Om det värsta med säkerhet var över borde USA vara ett land med sanerade skulder, samt med en avkyld fastighets- och aktiemarknad.

  Hur många restauranger, kaféer eller krogar det än ploppar upp i taigan som lyckas kombinera västerländskt utbud med ryska priser, föredrar genomsnittsryssen fortfarande en långsam promenad med en avkyld flaska i hand, rymmande öl eller cocktail, inköpt i en närbelägen kiosk.

  Loppet avbryts då och då när bilarna rullar in till depå för att få motorn avkyld med hjälp av vatten ur en petflaska.

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Rösta på användares bidrag

Är sinnesslö en bra synonym till ordet kretin?

Här kan du rösta på bidrag från andra användare. Dina röster hjälper oss att avgöra vilka bidrag som ska läggas till i ordboken.

Du kan ge bidraget en positiv, negativ eller blank röst. Du kan rösta på så många bidrag du vill. När du har röstat på ett bidrag kommer du automatiskt att få ett nytt bidrag att rösta på. Om det inte finns några fler bidrag att rösta på försvinner den här rutan.

Tack för att du hjälper oss att göra vår levande ordbok bättre!

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Torun

  Fornnordiskt namn som består av gudanamnet Tor och betydelseelementet älska: Tors älskling.

  Torsten

  Fornnordiskt namn som består av gudanamnet Tor och betydelseelementet sten: Tors sten. Möjliga betydelser är åskvigg och hårdför.

  Mest sökta