Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?

Hur används ordet avlägsna landsdelar?

 1. Sydländerna ömmade särskilt för universell service (samhällsomfattande tjänster), som innebär att även olönsamma, avlägsna landsdelar ska ha rätt till posttjänster.

  Hur det närmare skulle gå till har inte tillkännagivits men taktiken bär likheter med diktatorn Sarits strategi för att minska den thailändska kommunistgerillans inflytande i avlägsna landsdelar på 60-talet.

  Urbanisering är ett relativt nytt fenomen och de flesta har kopplingar till landsbygden eller avlägsna landsdelar.

  Anledningen till de talrika stadsgrundningarna var inte bara att ge stormakten ett värdigt yttre, utan även att skapa en hierarki av administrativa centra som även omfattade avlägsna landsdelar.

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

Rösta på användares bidrag

Är hinta en bra synonym till ordet tipsa?

Här kan du rösta på bidrag från andra användare. Dina röster hjälper oss att avgöra vilka bidrag som ska läggas till i ordboken.

Du kan ge bidraget en positiv, negativ eller blank röst. Du kan rösta på så många bidrag du vill. När du har röstat på ett bidrag kommer du automatiskt att få ett nytt bidrag att rösta på. Om det inte finns några fler bidrag att rösta på försvinner den här rutan.

Tack för att du hjälper oss att göra vår levande ordbok bättre!

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Paulina

  Latinsk femininform av namnet Paulus med betydelsen den lilla.

  Paula

  Femininform av det latinska namnet Paulus med betydelsen den lilla.

  Besläktade namn: Pauline, Paulinus

  Mest sökta