Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Synonymer till avleda uppmärksamhet

Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?
Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

Hur används ordet avleda uppmärksamhet?

 1. Sammantaget riskerar den mediala - ekonomiskt starkt influerade - satsningen på stora evenemang som fotbolls-VM att avleda uppmärksamhet och intresse från politikens viktiga dagsfrågor.

  Enligt de senaste opinionssiffrorna har Likudväljare i takt med mutanklagelserna börjat snegla åt andra partier, och Hebronutrymningen sågs av israeliska medier i går som ett försök att avleda uppmärksamhet från muthärvan.

  Den ene frågade personalen efter ballonger och sådant för att avleda uppmärksamhet från den andre killen som fyllde presenten, som egentligen bara var en tom banankartong, med kaffe.

  Hon säger att omröstningen är ett sätt för regeringen att avleda uppmärksamhet från andra problem i landet.

  – Det har funnits en hel del indikationer på att Trump eventuellt försöker avleda uppmärksamhet och Warren säger det mer rakt ut.

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Rösta på användares bidrag

Är hinta en bra synonym till ordet tipsa?

Här kan du rösta på bidrag från andra användare. Dina röster hjälper oss att avgöra vilka bidrag som ska läggas till i ordboken.

Du kan ge bidraget en positiv, negativ eller blank röst. Du kan rösta på så många bidrag du vill. När du har röstat på ett bidrag kommer du automatiskt att få ett nytt bidrag att rösta på. Om det inte finns några fler bidrag att rösta på försvinner den här rutan.

Tack för att du hjälper oss att göra vår levande ordbok bättre!

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Anneli

  Tysk variant av namn som Anne-Louise och Anna, från det hebreiska namnet Hannah: nåd eller benådad.

  Annika

  Tysk diminutivform av namnet Anna: lilla Anna. Kommer från det hebreiska namnet Hannah: nåd eller benådad.

  Besläktade namn: Annelie