/1004363/HBSynonymerPanorama
/1004363/HBSynonymerMobilTop

Synonymer till avsugning

Vad betyder avsugning?

Bygger på Bonniers svenska ordbok av Peter A. Sjögren, Iréne Györki och Sten Malmström, 10:e upplagan 2010

Om det rör sig om två olika ord med samma stavning så markeras detta med en skiljelinje, se t ex ”negativ”.

Uttal skrivs alltid inom klamrar [-]. Ibland ligger uttalet i texten men oftast under rubriken ”Hur uttalas?”.

Streck under bokstav innebär att det är där betoningen på ordet ska ligga.

||-tecken markerar att böjningsändelse följer. Ändelserna ska läggas direkt till uppslagsordet: ”ring … || ‑en; -ar” ska uttydas: ”(en) ring bestämd form singularis ringen, obestämd form pluralis ringar”. Om uppslagsordet ändrar form vid en viss böjning, skrivs hela ordet eller åtminstone stammen om, t.ex. ”jätte -n; jättar”, ”överförd ‑fört.” Ord som slutar på –are är dock undantagna från denna regel.
Det finns en del inkonsekvenser på det här området, orsakade av sparsamhet med utrymme i boken, i det här fallet att inte sätta ut identiska böjningsuppgifter flera gånger i en artikel. Regeln i de allra flesta fall är att en punkt ”ärver” böjning uppåt i texten, d v s om det ligger en böjning under punkt 2 men ingen under punkt 1 så gäller punkt 2:s böjning för båda, men regeln är alltså inte 100-procentig.

Mer innehåll nedan
/1004363/HBSynonymerMobilMid
Fortsätt scrolla
/1004363/HBSynonymerMobilBot

Är memetekel en synonym till omen?

Hur används ordet avsugning?

  1. Zappar snart till TV3 där trisslottsreklam anspelar på dammsugarförsäljare, avsugning etc, allt detta inom loppet av fem minuter, på bästa sändningstid, fredag kväll.
  2. Porträtt, bilder från en Japanvistelse, en smältande bländande transparent snögubbe, en avsugning liksom skymtad i ögonvrån, en svanhals.
  3. Om en avsugning av maken varje morgon, något som Anka förespråkar, kan kapa jämställdhetsdebatten, har vi inte kommit särskilt långt i vår samhällsutveckling.
  4. Och det som andra skulle skämmas över – att hon en gång i tiden gav en förläggare en avsugning i utbyte mot sitt första kontrakt – viftar hon stolt med.
  5. -En avsugning kostar 700, en avrunkning 400.
  6. ” Jag har fått en avsugning dedikerad till mig.
  7. – Vill du ha happy ending med avsugning eller avrunkning?
  8. Här nere på Stureplan så kan du få en avsugning för 200 – 300 kronor.
  9. – Det var ju när han ville ha en avsugning för några tabletter jag verkligen behövde, när jag ändå hade pengar att betala med.
  10. Det kan även handla om att de vill köpa sex av barnen ; ” Vad tar du för en avsugning? ”, ” Vad önskar du dig mest av allt i hela världen?
  11. fello, fellare " suga"), fransk massage eller avsugning i vardagligt tal, är den sexuella akt där den givande partern stimulerar sin partnerspenis med mun och tunga.
  12. – Parlamentet ska vara ” ungt med ungdomar ” med våld och avsugningar för att det är EU-val.
  13. – Det är mycket avsugningar och ganska råa och burleska scener, säger hon till Kulturnyheternas Anna Olsdotter Arnmar.
  14. Till exempel sade han vid en presskonferens att flygbolagets förstaklassresenärer skulle kunna åtnjuta " free beds and blowjobs" (" gratis sängar och avsugningar").
  15. ” Efter diverse berättelser om avsugningar av olika brudar från stadens krogliv, fyllesnack och ren mobbning bestämde han sig för att ’ belöna ’ mig genom att lägga sin kuk i min hand i den sängscen som vi hade tillsammans.
  16. När den svenska debatten om operasexism briserade för första gången 2012, beklagade sig operasångare, kanske halvt skämtsamt, över att de inte fått träning under sin utbildning på det som väntade dem i yrkeslivet – att gestalta abrupta samlag, forcerade avsugningar och sceniskt våld.
  17. Om killen som blev uppraggad vid busstationen i Kristinehamn, vi kallar honom Ali, berättar Maria Schyberg att han blev utnyttjad att utföra upprepade sexuella tjänster till exempel avsugningar för att mannen inte skulle ” skvallra ” och avslöja att Ali haft sex med en man.

Mina sökningar

Rensa mina sökord

Dagens namnsdag

 • Barbro
  Svensk variant av det grekiska namnet Barbara: främling eller icke-grekisk kvinna.
 • Barbara
  Grekiskt namn som betyder främling eller icke-grekisk kvinna.

Mest sökta

föregående vecka

Hur böjs avsugning?

substantiv
singular plural
obestämd form bestämd form obestämd form bestämd form
nominativ en avsugning avsugningen avsugningar avsugningarna
genitiv en avsugnings avsugningens avsugningars avsugningarnas
Syns inte alla böjningar? Svep med fingret över tabellen.
/1004363/HBSynonymerMPU1
/1004363/HBSynonymerMPU2