Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?

Hur används ordet avverkat timmer?

 1. För att komma till rätta med de här problemen behövs en bindande lagstiftning som gör det olagligt att importera illegalt avverkat timmer och träprodukter - ett behov som har uppmärksammats av många.

  Längs den lilla skogsvägen ligger avverkat timmer och väntar på att hämtas.

  Och än mindre att få ut något redan avverkat timmer till uppsamlingsplatserna längs vägarna.

  Verksamhetsutövare ska visa ” tillbörlig aktsamhet ” när de släpper ut timmer eller trävaror på den inre marknaden för att minimera risken för att handel med olagligt avverkat timmer eller varor som innehåller olagligt avverkat timmer bedrivs.

  Vi har stora lager avverkat timmer som ligger längs skogsbilvägarna, säger Mondis virkeschef Lars Samuelsson till Tidningen Ångermanlands webbupplaga.

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

Rösta på användares bidrag

Är hinta en bra synonym till ordet tipsa?

Här kan du rösta på bidrag från andra användare. Dina röster hjälper oss att avgöra vilka bidrag som ska läggas till i ordboken.

Du kan ge bidraget en positiv, negativ eller blank röst. Du kan rösta på så många bidrag du vill. När du har röstat på ett bidrag kommer du automatiskt att få ett nytt bidrag att rösta på. Om det inte finns några fler bidrag att rösta på försvinner den här rutan.

Tack för att du hjälper oss att göra vår levande ordbok bättre!

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Alf

  Nordiskt namn som syftar på naturväsendet alf. Eventuellt även en variant av det tyska namnet Adolf som betyder ädel varg.

  Alvar

  Nordiskt namn som består av betydelseelementen alf och krigare.

  Besläktade namn: Alve

  Mest sökta