Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Synonymer till böcker och tidningar

Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?

Hur används ordet böcker och tidningar?

 1. Jag letade mig fram via böcker och tidningar till regissörer, konstnärer och scenartister som jag tyckte föreföll intressanta och sen kontaktade jag dem för intervju.

  För att kunna läsa och skriva behövs det böcker och tidningar med mycket läsövning därtill - och personal som kan fungera som handledare.

  Det är en plats att mötas på, att hålla kontakt med sin kultur, att läsa böcker och tidningar på sitt eget språk och så lägger man ner biblioteken i Gårdsten och Biskopsgården av alla ställen.

  Vi har nästan en halv miljon tittare som ser oss varje kväll och naturligtvis sitter och njuter av att de efter ett långt liv, där de läst sina böcker och tidningar och hängt med, kan en himla massa och får ett slags bekräftelse på att de fortfarande finns.

  Hon lånade böcker och tidningar och försökte förstå genom att titta på bilderna.

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

Rösta på användares bidrag

Är hinta en bra synonym till ordet tipsa?

Här kan du rösta på bidrag från andra användare. Dina röster hjälper oss att avgöra vilka bidrag som ska läggas till i ordboken.

Du kan ge bidraget en positiv, negativ eller blank röst. Du kan rösta på så många bidrag du vill. När du har röstat på ett bidrag kommer du automatiskt att få ett nytt bidrag att rösta på. Om det inte finns några fler bidrag att rösta på försvinner den här rutan.

Tack för att du hjälper oss att göra vår levande ordbok bättre!

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Germund

  Nordiskt namn som består av betydelseelementen spjut och 'beskyddare*.

  Görel

  Nordiskt namn med betydelsen skyddande spjut.

  Mest sökta