/1004363/HBSynonymerPanorama
/1004363/HBSynonymerMobilTop

Synonymer till böja av

Mer innehåll nedan
/1004363/HBSynonymerMobilMid
Fortsätt scrolla
/1004363/HBSynonymerMobilBot

Är glamma en synonym till väsnas?

Hur används ordet böja av?

  1. Den ” kraft ” som tycks böja av föremålets bana är vad vi vanligtvis kallar gravitation.
  2. De stora utskotten, cornua majora, sträcker sig bakåt från corpus laterala kanter för att sedan böja av uppåt.
  3. Jordens rotation gör dock att Corioliskraften tvingar vindarna att böja av till höger på norra halvklotet och till vänster på södra halvklotet.
  4. – Även med ambitiösa bud i Köpenhamn kommer vi inte att kunna böja av utsläppskurvan tillräckligt snabbt om vi inte får till tidiga och stora insatser för regnskogen, sade Andreas Carlgren.
  5. Inne i ringen tvingar kraftiga magneter elektronerna att böja av i en slingrande bana (de ” wigglar ”) och vid böjningen avges ett väldigt kraftigt röntgenljus som är lika energirikt i alla vågländer.
  6. Jordens rotation gör att polarluften som strömmar mot ekvatorn tenderar att böja av västerut, medan tropikluften som rör sig mot någon av polerna böjer av österut.
  7. Mariner 10 sände 1974 de första TV-bilderna av Venus, vars gravitation hjälpte sonden att böja av mot huvudmålet Merkurius, som studerades under tre passager 1974-75.
  8. – Skickar man en ström genom den här kristallen upplever elektronerna att de åker genom ett böjt hönsnät – och det förändrar elektronernas egenskaper så att de kan böja av åt antingen höger eller vänster, säger Tomas Löfwander.
  9. Den levande cellen, som befunnit sig inuti kärnan, tar in en stor mängd vatten och förlorar då sin motståndskraft mot värme, färgning samt sin förmåga att böja av ljusstrålar.
  10. Den rinner upp i bergskedjan Liverpool och rinner först i sydlig riktning för att sedan böja av mot öster och rinna ut i Tasmanhavet vid Newcastle, New South Wales, som är den andra största staden i New South Wales och har en viktig hamn.
  11. Hellre än att flöda direkt från områden med högt tryck till områden med lågt tryck, som de skulle i ett icke-roterande system, tenderar vind och strömmar att böja av till höger om denna riktning norr om ekvatorn och till vänster om denna riktning söder om ekvatorn.
  12. Danielssons grupp låter ljuset böjas av i trianglarna.
  13. En ljusstråle som alltså passerar mycket nära vår stjärna borde böjas av lite grann.
  14. På samma sätt kommer luften att böjas av mot höger runt lågtrycket, vilket gör att den roterar moturs runt detta.
  15. Vid stora temperaturskillnader mellan olika höjder kan ljusstrålar böjas av, och därigenom kan föremål bortom horisonten dyka upp ovanför den.
  16. Ett statiskt magnetfält är riktat axiellt och Lorentzkraften leder till att elektroner som lämnar katoden tenderar att böjas av i spiralformade banor.
  17. För att skenan inte ska böjas av temperaturväxlingar i vapnet under eldgivning och för att även låsa monterade tillbehör i längdled har picatinnyskenan tvärgående skåror.
  18. Om ett lågtrycksområde formas i atmosfären, kommer luft att tendera att strömma i riktning mot området, men kommer att böjas av vinkelrätt mot dess hastighet genom corioliskraften.
  19. Om ljuset går från ett tätare till ett tunnare medium, d.v.s. ett med lägre brytningsindex till ett med större, kommer ljuset att böjas av med en vinkel som är större än den infallande och vice versa.
  20. Tidigare är har kommunen tagit ut en mindre avgift i böjan av säsongen.
  21. I böjan av april slog polisens rotel för grova brott till mot misstänkt knarkhandel i Sundsvall.
  22. Det var hon som tog initiativet till namninsamlingen, som lämnades in till kommunen i böjan av juni.
  23. När förre Sverigedemokraten Mikael Hedström befanns skyldig för urkundsförfalskning i böjan av 2016 hade han formellt redan lämnat partiet och blivit politisk vilde.

Mina sökningar

Rensa mina sökord

Dagens namnsdag

 • Malte
  Danskt namn med oviss betydelse.

Mest sökta

föregående vecka
/1004363/HBSynonymerMPU1
/1004363/HBSynonymerMPU2