/1004363/HBSynonymerPanorama
/1004363/HBSynonymerMobilTop

Vad betyder bahrainsk?

Hur uttalas bahrainsk?

  1. [barajn-]

Bygger på Bonniers svenska ordbok av Peter A. Sjögren, Iréne Györki och Sten Malmström, 10:e upplagan 2010

Om det rör sig om två olika ord med samma stavning så markeras detta med en skiljelinje, se t ex ”negativ”.

Uttal skrivs alltid inom klamrar [-]. Ibland ligger uttalet i texten men oftast under rubriken ”Hur uttalas?”.

Streck under bokstav innebär att det är där betoningen på ordet ska ligga.

||-tecken markerar att böjningsändelse följer. Ändelserna ska läggas direkt till uppslagsordet: ”ring … || ‑en; -ar” ska uttydas: ”(en) ring bestämd form singularis ringen, obestämd form pluralis ringar”. Om uppslagsordet ändrar form vid en viss böjning, skrivs hela ordet eller åtminstone stammen om, t.ex. ”jätte -n; jättar”, ”överförd ‑fört.” Ord som slutar på –are är dock undantagna från denna regel.
Det finns en del inkonsekvenser på det här området, orsakade av sparsamhet med utrymme i boken, i det här fallet att inte sätta ut identiska böjningsuppgifter flera gånger i en artikel. Regeln i de allra flesta fall är att en punkt ”ärver” böjning uppåt i texten, d v s om det ligger en böjning under punkt 2 men ingen under punkt 1 så gäller punkt 2:s böjning för båda, men regeln är alltså inte 100-procentig.

Mer innehåll nedan
/1004363/HBSynonymerMobilMid
Fortsätt scrolla

Liknande ord till bahrainsk

/1004363/HBSynonymerMobilBot

Är mobba en synonym till kujonera?

Hur används ordet bahrainsk?

  1. Säkerhetsstyrkorna hade kommit för att ta hennes pappa Abdulhadi, en bahrainsk människorättsaktivist som deltagit i de protester som i medieskuggan brutalt kvästs av regimen.
  2. Statlig bahrainsk media rapporterade på onsdag kväll att 20 personer åtalas för attacker mot polisinformatörer.
  3. I ett öppet brev till USA:s president Obama tillkännager en bahrainsk aktivist och mor till ett ettårigt barn sin hungerstrejk.
  4. Salah Nooruddin, är en bahrainsk affärsman mest känd som före detta ordförande och delägare av fotbollsklubben Leeds United.
  5. I samband med nya regimkritiska protester vid fredagsbönen har bahrainsk polis skjutit ihjäl en 16-åring, uppger den oppositionella organisationen al-Wefaq.
  6. En man i Bahrain har dömts till tre månaders fängelse för att ha hängt en bahrainsk flagga från sin lastbil under en demonstration.
  7. Människorättsaktivisten Nabeel Rajab har dömts till sex månaders fängelse sedan en bahrainsk domstol funnit honom skyldig till att ha kränkt offentliga institutioner på Twitter.
  8. Säkerhetsstyrkorna hade kommit för att ta hennes pappa Abdulhadi, en bahrainsk människorättsaktivist som deltagit i de protester som i medieskuggan brutalt kvästs av regimen.
  9. Israels premiärminister Benjamin Netanyahu kommer att vara på plats tillsammans med den emiratiske utrikesministern Abdullah bin Zayed al-Nahyan och den bahrainske diton Abdullatif al-Zayani.
  10. Författarcentrum ringer upp bahrainska poeter som läser dikter på telefon.
  11. Den bahrainska regimen tog in utländska trupper och krossade brutalt demonstrationerna.
  12. Ali Salman ställs inför rätta den 28 januari, enligt ett uttalande från den bahrainska riksåklagaren Najef Mahmud.
  13. Hassan Mashaima, en ledare för den bahrainska oppositionsrörelsen Haq, har stoppats i Libanon, uppgav samtidigt libanesiska myndigheter.
  14. Amnesty har uttryckt stor oro för rättssäkerheten i de bahrainska militärdomstolarna och flera åtalade har vittnat om tortyr.
  15. Många gripna, inklusive svenske Mohammed Habib al-Muqdad, har länge vittnat om övergrepp och omänsklig behandling i de bahrainska fängelserna.
  16. Den bahrainska regimens agerande gentemot protesterna i landet har fördömts av människorättsgrupper och även FN har uttryckt sig mycket kritiskt.
  17. Gripandena skedde i samband med de bahrainska demokratiprotesterna, de gripna anklagas bland annat för att ha ” organiserat terrorgrupper för att fälla regimen ”.
  18. De två poliserna dödades när bahrainska säkerhetsstyrkor slog ner en pro-demokratisk demonstration förra månaden, sade en talesman för den shiitiska motståndsgruppen Al-Wefaq till AFP.
  19. Samtidigt fördömde USA helgens våld mot demonstranter och riktade en varning till staterna vid Persiska viken, med en uppmaning om att respektera det bahrainska folkets rättigheter.
  20. Svensken Mohammed Habib al-Muqdads hungerstrejk, som 14 ledande oppositionella deltar i, bekräftas för TT av Nabeel Rajab, ordförande för den bahrainska människorättsgruppen Bahrain Center for Human Rights.
  21. Den svensk som, efter att ha deltagit i vårens protester i Bahrain, dömdes till livstids fängelse för att ha försökt störta regimen hungerstrejkar nu, uppger bahrainska människorättsaktivister för TT.
  22. Han lämnade Helsingborg 1994 för Silkeborg och tränade därefter ett flertal klubbar, bland annat Degerfors IF (1997) och den bahrainska klubben West Riffa (1996 och 1999).
  23. Landet hade 2010 en befolkning på över 1,2 miljoner invånare varav runt 560 000 var bahrainska medborgare (46 %) och 660 000 utlänningar (54 %), varav den absoluta merparten är gästarbetare.
  24. Kanske en upprepning av det som hände för några månader sedan när Huthirebellerna genomförde en raketattack mot en bas där ett 40-tal saudiska, bahrainska och emiratiska officerare och soldater dödades, säger Fazlhashemi som är professor i islamisk teologi och filosofi vid Uppsala universitet.
  25. Ca 98 % av alla bahrainska medborgare bekänner sig till islam och 2 % tillhör religiösa minoriterer inklusive drygt 1000 kristna med Grekisk-ortodoxa kyrkan som största samfund, en inhemsk judisk minoritet på 30-50 personer samt runt 1000 invånare som bekänner sig till Bahá ' í-tron.

Mina sökningar

Rensa mina sökord

Dagens namnsdag

 • Mikael
  Hebreiskt namn: Vem är som Gud? Namnet på en av ärkeänglarna i den kristna kyrkan.
 • Mikaela
  Femininform av det hebreiska namnet Mikael: Vem är som Gud?
 • Besläktade namn: Michel, Mickel, Miguel, Mike, Mikko, Michelle

Mest sökta

föregående vecka

Hur böjs bahrainsk?

adjektiv
positiv en bahrainsk
ett bahrainskt
den|det|de bahrainska
Syns inte alla böjningar? Svep med fingret över tabellen.
/1004363/HBSynonymerMPU1
/1004363/HBSynonymerMPU2