Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?

Hur används ordet baktalare?

 1. Vi kommer inte att låta våra baktalare lämpa över sina egna tillkortakommanden och misstag i ett spel om vems fel det är, sade Gilani, och påpekade hur lätt det är att något går fel om man gör saker på egen hand och att det minsann inte var på grund av Pakistan som al-Qaida en gång skapades.

  I nutida svenska, där ordet knappast används flitigt, kan ordet avse baktalare, bakdantare, angivare, utpressare men även lismare.

  Bibeln säger faktiskt diabolos (grekiska för baktalare), på svenska djävulen i Matteus-och Lukasevangeliet, men använder dock Satan i Markusevangeliet.

  Chris Plante från Polygon ansåg att spelets våldsgrad kan göra det till en baktalare för potentiella spelare som är mer intresserade av spelets teman och berättelse, och noterar att spelets våld hellre distraherar från det än att tjäna det.

  Vi kommer inte att låta våra baktalare lämpa över sina egna tillkortakommanden och misstag i ett spel om vems fel det är, sade Gilani, och påpekade hur lätt det är att något går fel om man gör saker på egen hand och att det minsann inte var på grund av Pakistan som al-Qaida en gång skapades.

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

baktalare är sammansatt av

bak och tala

Rösta på användares bidrag

Är hinta en bra synonym till ordet tipsa?

Här kan du rösta på bidrag från andra användare. Dina röster hjälper oss att avgöra vilka bidrag som ska läggas till i ordboken.

Du kan ge bidraget en positiv, negativ eller blank röst. Du kan rösta på så många bidrag du vill. När du har röstat på ett bidrag kommer du automatiskt att få ett nytt bidrag att rösta på. Om det inte finns några fler bidrag att rösta på försvinner den här rutan.

Tack för att du hjälper oss att göra vår levande ordbok bättre!

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Björn

  Nordiskt namn som betyder björn.

  Bjarne

  Norskt namn som betyder björn.

  Besläktade namn: Björne, Björner

  Mest sökta