/1004363/HBSynonymerPanorama
/1004363/HBSynonymerMobilTop

Synonymer till balanspunkt

Hur upplevde du uppläsningen av balanspunkt?

eller
Mer innehåll nedan
/1004363/HBSynonymerMobilMid
Fortsätt scrolla

balanspunkt är sammansatt av

/1004363/HBSynonymerMobilBot

Är fial en synonym till tornspets?

Hur används ordet balanspunkt?

  1. Men vi måste hitta en balanspunkt och vi har inga nivåer klara.
  2. Goda samhälleliga institutioner är mindre en fråga om att finna en balanspunkt mellan altruism och egoism än om att minska antalet situationer där de står i direkt konflikt med varandra.
  3. Journalistiken är en viktig balanspunkt till politiken och andra intressen.
  4. Det är ett precist uttryck för den existentiella balanspunkt som Kent Karlsson uppsöker i ständigt nya former.
  5. – Man måste hitta en balanspunkt.
  6. Men vi måste hitta en balanspunkt mellan producenternas förmåga att investera och konsumenternas förmåga att betala, säger Olofsson till TT.
  7. – Vi kommer inte att jaga de sista kapacitetsprocenten utan vi anser att vi hittat en bra balanspunkt mellan kapacitet och kostnad.
  8. Om denna balanspunkt skulle rubbas genom att någon kvalitet förekommer i större eller mindre utsträckning än normalt, medför detta ohälsa.
  9. På detta sätt vill regeringen ” hitta en balanspunkt mellan närvaro i landet och effektivitet i våra myndigheter ”, skriver statsminister Stefan Löfven (S) och civilminister Ardalan Shekarabi (S) på DN Debatt.
  10. Napoleon intresserade sig inte så mycket för den lilla staten förutom som ett potentiellt hot i dess egenskap av strategisk balanspunkt mellan franskt och österrikiskt inflytande i Italien.
  11. – Vi gör en treårsplan, och min fråga har varit hur mycket vi ska belasta dagens skattebetalare för att ha täckning för befarade framtida kostnader, det är en balanspunkt som inte är självklar för mig.
  12. Ytan kan brytas och förflyttas, men dessa störningar lämnar inga spår, då vattnet är laddat med tryck och en ständig potential att söka sin balanspunkt och därmed söka en jämn yta.
  13. Blir skogen riktigt gammal, mellan 100 till flera hundra år i Sverige, inrtäder en balanspunkt då tillväxten och avgången av döda träd är lika stor, gammelskogen är då ingen kolsänka längre.
  14. Bengt Ohlson använde, åtminstone på äldre dagar, normalt inte helt liggande stråk (som till exempel Per Gudmundson ofta gör) utan använde vanligen ganska korta, halvstudsande stråk nära stråkens balanspunkt ; med lite luft mellan tonerna.
  15. – Man kan säga att balanspunkten har flyttats.
  16. Skillnaden för balanspunkten är beronde av trädslag och var man är.
  17. Med övervinster menas överskott som är större än de åtta procent som enligt Landström är balanspunkten för investerarnas intresse.
  18. – Nu måste vi justera tillbaka balanspunkten, och hitta en rimlig balans mellan de här två olika intressena, säger Stefan Attefall.
  19. När maskinen når sitt nedre läge påverkar anslaget R hävarmen m så att ventilerna, korsvis kopplade på motstående sidor om balanspunkten hos hävarmen m, kastas om.
  20. – De flesta förstår att vi behöver vattenkraften och alla förstår nog att vi behöver värna om ekosystemen men vi kommer nog aldrig att bli överens om var balanspunkten ska ligga, säger han.
  21. – Den typiska fallolyckan hos äldre är att han eller hon helt enkelt förlorar balansen och då får man kroppstyngden ovanför balanspunkten och man orkar inte, hinner inte, kan inte parera detta, säger Jan Schyllander.

Mina sökningar

Rensa mina sökord

Dagens namnsdag

 • Jennifer
  Engelskt namn som antagligen kommer från det walesiska namnet Guinevere: vit våg.
 • Jenny
  Smekform för det engelska namnet Jane: Herren är nådig. Även en kortform av det engelska namnet Jennifer: vit våg.
 • Besläktade namn: Jennie, Jenni

Mest sökta

föregående vecka

Hur böjs balanspunkt?

substantiv
singular plural
obestämd form bestämd form obestämd form bestämd form
nominativ en balanspunkt balanspunkten balanspunkter balanspunkterna
genitiv en balanspunkts balanspunktens balanspunkters balanspunkternas
Syns inte alla böjningar? Svep med fingret över tabellen.
/1004363/HBSynonymerMPU1
/1004363/HBSynonymerMPU2