/1004363/HBSynonymerPanorama
/1004363/HBSynonymerMobilTop

Synonymer till bandbredd

Vad betyder bandbredd?

  1. (term i tekniken) frekvensomfång för en vågrörelse (till exempel radiovågor)

Bygger på Bonniers svenska ordbok av Peter A. Sjögren, Iréne Györki och Sten Malmström, 10:e upplagan 2010

Om det rör sig om två olika ord med samma stavning så markeras detta med en skiljelinje, se t ex ”negativ”.

Uttal skrivs alltid inom klamrar [-]. Ibland ligger uttalet i texten men oftast under rubriken ”Hur uttalas?”.

Streck under bokstav innebär att det är där betoningen på ordet ska ligga.

||-tecken markerar att böjningsändelse följer. Ändelserna ska läggas direkt till uppslagsordet: ”ring … || ‑en; -ar” ska uttydas: ”(en) ring bestämd form singularis ringen, obestämd form pluralis ringar”. Om uppslagsordet ändrar form vid en viss böjning, skrivs hela ordet eller åtminstone stammen om, t.ex. ”jätte -n; jättar”, ”överförd ‑fört.” Ord som slutar på –are är dock undantagna från denna regel.
Det finns en del inkonsekvenser på det här området, orsakade av sparsamhet med utrymme i boken, i det här fallet att inte sätta ut identiska böjningsuppgifter flera gånger i en artikel. Regeln i de allra flesta fall är att en punkt ”ärver” böjning uppåt i texten, d v s om det ligger en böjning under punkt 2 men ingen under punkt 1 så gäller punkt 2:s böjning för båda, men regeln är alltså inte 100-procentig.

bandbredd är sammansatt av

/1004363/HBSynonymerMobilMid

Är spillet en synonym till återstod?

Hur används ordet bandbredd?

  1. De verktyg som behövs går att ladda hem gratis på internet och den datakraft och bandbredd som behövs finns tillgänglig via något av de många botnät av infekterade datorer som finns världen över.
  2. Den enorma efterfrågan på bandbredd skapad av illegal fildelning har bidragit till framväxten av en global internetindustri som bygger och utvecklar en infrastruktur för att kunna leverera de stora datafilerna med underhållning.
  3. Bakgrunden är att internetoperatören förra året levererade bandbredd åt ett företag som i sin tur stod för The Pirate Bays internetuppkoppling.
  4. Rent konkret innebär det att Piratpartiet levererar bandbredd till Pirate Bays hemsida och sökmotor.
  5. Partiet levererar bandbredd till sajten efter att den tidigare leverantören Cyberbunk av domstol beordrats stänga sidan.
  6. Efter tingsrättens beslut ströps Black Internet bandbredd som användes av Pirate Bay som tillfälligt slocknade.
  7. Black Internet levererade bandbredd som användes av Pirate Bay men hotades av vite på upp till en halv miljon kronor efter ett beslut i Stockholms tingsrätt i slutet av augusti.
  8. Till leverantören PatrikWeb skickade man efter telefonsamtal ett varningsbrev och påtalade att personen bakom kommer att stämmas om han inte slutar leverera bandbredd till sajten.
  9. Mattias Hjelmstedt nämner som exempel att Googles framgångsrika videosajt Youtube betalar omkring tre gånger så mycket för bandbredd och andra omkostnader som de har i intäkter.
  10. Samtidigt är tanken att användarna ska få sin avgift reducerad om de bidrar med uppladdning och bandbredd från sina egna datorer.
/1004363/HBSynonymerMobilBot

Hur böjs bandbredd?

substantiv
singular plural
obestämd form bestämd form obestämd form bestämd form
nominativ en bandbredd bandbredden bandbredder bandbredderna
genitiv en bandbredds bandbreddens bandbredders bandbreddernas
Syns inte alla böjningar? Svep med fingret över tabellen.

Mina sökningar

Rensa mina sökord

Mest sökta

föregående vecka
/1004363/HBSynonymerMPU1
/1004363/HBSynonymerMPU2