Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?

Hur används ordet basera sig på?

 1. De får väl öppna sina näbbar någon gång - men synpunkterna måste basera sig på fakta och inte skvaller och skitsnack, säger han.

  Borde man inte revidera beräkningen av den dynamiska effekten och ta hänsyn till vilka synpunkter, önskemål och behov barnfamiljerna i Kungsbacka verkligen har, i stället för att endast basera sig på skrivbordsberäkningar?

  Men tingsrätten underkände bolagets sätt att se på licensavgiftens storlek, att den skulle basera sig på filmens produktionskostnad på 35 miljoner kronor.

  Det är naturligtvis bekvämt att från centralt håll kunna kunna fördela pengarna baserat på befolkningsstatistik med mera i stället från att behöva basera sig på de faktiska behoven.

  Att en global klimatpolitik måste basera sig på principen om gemensamma men differentierade skyldigheter.

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

Rösta på användares bidrag

Är hinta en bra synonym till ordet tipsa?

Här kan du rösta på bidrag från andra användare. Dina röster hjälper oss att avgöra vilka bidrag som ska läggas till i ordboken.

Du kan ge bidraget en positiv, negativ eller blank röst. Du kan rösta på så många bidrag du vill. När du har röstat på ett bidrag kommer du automatiskt att få ett nytt bidrag att rösta på. Om det inte finns några fler bidrag att rösta på försvinner den här rutan.

Tack för att du hjälper oss att göra vår levande ordbok bättre!

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Desideria

  Latinskt namn med betydelsen önskad.

  Desirée

  Fransk form av det latinska namnet Desideria: önskad.

  Mest sökta