Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?

Hur används ordet bekännelsetrogen?

 1. Det blir också tydligt att i det sista exemplet handlar det uttryckligen om att man vänder sig till dem som söker en mer bekännelsetrogen församling.

  I stridigheterna om kyrkounionen tog Hahn parti för en " bekännelsetrogen union".

  Och nu i kväll presenterar partistyrelsen nya riktlinjer som innebär att friskolor inte längre ska kunna ha konfessionell, bekännelsetrogen, profil.

  Stiftelsen accepterar inte Svenska kyrkans ordning med kvinnliga präster och kallar sig bland annat därför själv bekännelsetrogen.

  SSB grundades 1920 av personer som i en tid av vad man upplevde som liturgisk och teologisk utarmning längtade efter ett rikare gudstjänstliv, oftare återkommande nattvardsfirande, ett innerligare andaktsliv och en mera bibel-och bekännelsetrogen förkunnelse i Svenska kyrkan.

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

Rösta på användares bidrag

Är hinta en bra synonym till ordet tipsa?

Här kan du rösta på bidrag från andra användare. Dina röster hjälper oss att avgöra vilka bidrag som ska läggas till i ordboken.

Du kan ge bidraget en positiv, negativ eller blank röst. Du kan rösta på så många bidrag du vill. När du har röstat på ett bidrag kommer du automatiskt att få ett nytt bidrag att rösta på. Om det inte finns några fler bidrag att rösta på försvinner den här rutan.

Tack för att du hjälper oss att göra vår levande ordbok bättre!

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Ivan

  Rysk form av det hebreiska namnet Johannes: Herren är nådig.

  Vanja

  Rysk smekform av namnet Ivan (från hebreiska Johannes: Herren är nådig). I Sverige uppfattat som kvinnonamn.

  Mest sökta

   Hur böjs bekännelsetrogen?

   adjektiv
   positiven bekännelsetrogen
   ett bekännelsetroget
   den|det|de bekännelsetrogna