/1004363/HBSynonymerPanorama
/1004363/HBSynonymerMobilTop

Synonymer till bekväma sig

Mer innehåll nedan
/1004363/HBSynonymerMobilMid
Fortsätt scrolla
/1004363/HBSynonymerMobilBot

Är skredorm en synonym till luskung?

Hur används ordet bekväma sig?

  1. Om möjligt vore det bättre att skilja mellan digitalt tillgängligt material och sådant som man får bekväma sig till myndigheten i fråga för att ta del av.
  2. Riksorganisationen Professionella kriscentra för män har fått sin kassa påfylld flera gånger utan att behöva bekväma sig till att lämna redovisning.
  3. Man får bekväma sig att hänga upp den så högt som möjligt.
  4. Kejsar Karl VI, som inte ville minska sina anspråk, fortsatte kriget ännu ett år, men måste efter några motgångar bekväma sig till freden i Rastatt den 6 mars 1714, enligt vilken med Österrike förenades Spanska Nederländerna, Neapel, Milano, Sardinien, Mantua, Mirandola och Comacchio, varemot kejsaren skulle återinsätta kurfurstarna av Bayern och Köln i deras länder.
  5. I en ledare skrev Dagens Nyheter att ett allmänt sekretessbeläggande kunde leda till kryphål och att det " om möjligt vore [... ] bättre att skilja mellan digitalt tillgängligt material och sådant som man får bekväma sig till myndigheten i fråga för att ta del av" och att offentlighetsprincipen historiskt i praktiken inneburit att möjligheten har nyttjats av journalister.
  6. Besegrad i juni 841 vid Fontenoy, måste Lothar bekväma sig till fördraget i Verdun 843, i kraft varav Karl den stores monarki delades så, att Lothar med kejsarvärdigheten, som dock ej innebar överherrskap över bröderna, förenade Italien och en landsträcka längs Rhône, Saône, Rhen, Mosel och Meuse från Medelhavet och till Nordsjön (" Mellanfranken"), medan Ludvig den tyske fick vad som låg österut, Karl den skallige vad som låg väster om sistnämnda område.

bekväma sig i ordbok från 1870

Mina sökningar

Rensa mina sökord

Dagens namnsdag

 • Love
  Maskulinform av det svenska namnet Lovisa, som kommer från det forntyska namnet Ludvig: berömd kämpe.
 • Ludvig
  Tyskt namn som består av betydelseelementen beröm och kämpe: berömd kämpe.
 • Besläktade namn: Luis, Louis, Lajos

Mest sökta

föregående vecka
/1004363/HBSynonymerMPU1
/1004363/HBSynonymerMPU2