Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

Hur används ordet bekväma sig?

   1. Om möjligt vore det bättre att skilja mellan digitalt tillgängligt material och sådant som man får bekväma sig till myndigheten i fråga för att ta del av.
   1. Riksorganisationen Professionella kriscentra för män har fått sin kassa påfylld flera gånger utan att behöva bekväma sig till att lämna redovisning.
   1. Man får bekväma sig att hänga upp den så högt som möjligt.
   1. Kejsar Karl VI, som inte ville minska sina anspråk, fortsatte kriget ännu ett år, men måste efter några motgångar bekväma sig till freden i Rastatt den 6 mars 1714, enligt vilken med Österrike förenades Spanska Nederländerna, Neapel, Milano, Sardinien, Mantua, Mirandola och Comacchio, varemot kejsaren skulle återinsätta kurfurstarna av Bayern och Köln i deras länder.
   1. I en ledare skrev Dagens Nyheter att ett allmänt sekretessbeläggande kunde leda till kryphål och att det " om möjligt vore [... ] bättre att skilja mellan digitalt tillgängligt material och sådant som man får bekväma sig till myndigheten i fråga för att ta del av" och att offentlighetsprincipen historiskt i praktiken inneburit att möjligheten har nyttjats av journalister.

bekväma sig i ordbok från 1870

Mina sökningar

Dagens namnsdag

Love

Maskulinform av det svenska namnet Lovisa, som kommer från det forntyska namnet Ludvig: berömd kämpe..

Ludvig

Tyskt namn som består av betydelseelementen beröm och kämpe: berömd kämpe..

Besläktade namn: Luis, Louis, Lajos