/1004363/HBSynonymerPanorama
/1004363/HBSynonymerMobilTop

Synonymer till bekvämlighetsinrättning

Hur upplevde du uppläsningen av bekvämlighetsinrättning?

eller
Mer innehåll nedan
/1004363/HBSynonymerMobilMid
Fortsätt scrolla

bekvämlighetsinrättning är sammansatt av

/1004363/HBSynonymerMobilBot

Är mobba en synonym till kujonera?

Hur används ordet bekvämlighetsinrättning?

  1. Men på onsdagen rapporterade Nasa att tre provkörningar visat att ersättningspumpen nu fungerar som den ska och rymdkontrollen i Moskva gav klartecken åt rymdfararna att börja använda sin vanliga bekvämlighetsinrättning igen.
  2. På torget finns även en bekvämlighetsinrättning som är utrustad enligt modernaste snitt.
  3. Denna gång drabbades en bekvämlighetsinrättning mitt emot Hyssna Handel.
  4. För många har konkursen blivit en bekvämlighetsinrättning där de kan lätta sin skuldbörda för att sedan fortsätta som förut.
  5. Den gamla stationen byggdes om till offentlig bekvämlighetsinrättning.
  6. Urinoaren från 1890 vid Börshuset är Stockholms äldsta i drift varande bekvämlighetsinrättning, 2011.
  7. Ett kabinett -ännu en bekvämlighetsinrättning -tillkom på 1920-talet vid gaveln på torgets saluhall.
  8. Urinoaren, som renoverades och moderniserades på 1980-talet, är stadens äldsta fortfarande i drift varande bekvämlighetsinrättning.
  9. Till en beräknad kostnad av 145 000 kronor skulle en pumpstation byggas i Brunnsparken och en underjordisk bekvämlighetsinrättning i anslutning till denna.
  10. ” Kom till bekvämlighetsinrättningen ” – är det en bra raggningsreplik?
  11. Och till sist hade planket på östra och södra sidan samt på bekvämlighetsinrättningen målats två gånger med oljefärg.
  12. På 1840-talet fanns ett femtontal offentliga bekvämlighetsinrättningar.
  13. Här nere fanns administration, verktyg och bekvämlighetsinrättningar för arbetarna när gruvan var verksam.
  14. Offentliga toaletter i Stockholm – så kallade allmänna bekvämlighetsinrättningar – stadgades i en förordning första gången år 1792.
  15. På 1800-talets slut byggdes fristående bekvämlighetsinrättningar med väggar och skärmväggar av gjutjärn respektive präglad plåt.
  16. Genom att Stockholm fick allt fler invånare ökade även behovet av att införa allmänna, av staden skötta så kallade bekvämlighetsinrättningar.
  17. Stockholms fristående bekvämlighetsinrättningar gavs i första hand ett funktionellt utförande, men det finns även en del mycket konstnärligt genomarbetade anläggningar.
  18. Kring 1840-talet fanns ett femtontal offentliga bekvämlighetsinrättningar i Stockholm och sammanlagt transporterades cirka 15 000 kärl årligen från dessa inrättningar.
  19. År 1911 övertog Stockholms renhållningsverk ansvaret med att rengöra urinoarer och toaletter, och från 1919 upphörde vattenverkets befattning med stadens bekvämlighetsinrättningar.
  20. Pressen hade långa artiklar om ” det präktiga och solida palatset ” och skribenterna beundrade utsikten, inredningen, den elektriska hissen, värmeelementen samt ” bekvämlighetsinrättningar med vattenklosetter ”.
  21. På 1870-talet ökade staden antalet bekvämlighetsinrättningar genom att privatpersoner fick hyra toalettlokaler och göra dessa tillgängliga för allmänheten mot en viss avgift.
  22. Även biografer, lyxiga lägenheter och burleska klubbar har en gång varit offentliga bekvämlighetsinrättningar, så det är bara fantasin som sätter gränser för vad en gammal toalett kan återanvändas till.
  23. Som regel var dessa romerska bibliotek tvåspråkiga, med en grekisk och en latinsk del, och ofta byggda tillsammans med vad vi idag betraktar som bekvämlighetsinrättningar, ofta badhus.
  24. I motionen ingick ett brev av Sveriges första kvinnliga läkare, Karolina Widerström där hon intygade att " blåsans överfyllnad hos kvinnor och män kan förorsaka plågsamma symtom" samt att kommunen bör inrätta avgiftsfria bekvämlighetsinrättningar för kvinnor.
  25. Fries menade bland annat att " … insidorna av dessa [ bekvämlighetsinrättningar ] äro ofta vanprydda med ytterst obscena ritningar eller inskrifter, vidriga att iakttaga för den som icke har smak för sådant och utan tvivel innebärande en skadlig äggelse för sådana, vilkas sinnen äro tillgängliga för dylika intryck".
  26. I små korridorer eller korridorer där man tvingas dela olika bekvämlighetsinrättningar uppstår ofta en god gemenskap som till och med kan likna ett kollektivhus eller ett bostadskollektiv, medan stora korridorer där lägenheterna är välutrustade ofta blir anonyma och där de boende i stort sett bara lämnar sina rum för att gå ut.

Mina sökningar

Rensa mina sökord

Dagens namnsdag

 • Mikael
  Hebreiskt namn: Vem är som Gud? Namnet på en av ärkeänglarna i den kristna kyrkan.
 • Mikaela
  Femininform av det hebreiska namnet Mikael: Vem är som Gud?
 • Besläktade namn: Michel, Mickel, Miguel, Mike, Mikko, Michelle

Mest sökta

föregående vecka

Hur böjs bekvämlighetsinrättning?

substantiv
singular plural
obestämd form bestämd form obestämd form bestämd form
nominativ en bekvämlighetsinrättning bekvämlighetsinrättningen bekvämlighetsinrättningar bekvämlighetsinrättningarna
genitiv en bekvämlighetsinrättnings bekvämlighetsinrättningens bekvämlighetsinrättningars bekvämlighetsinrättningarnas
Syns inte alla böjningar? Svep med fingret över tabellen.
/1004363/HBSynonymerMPU1
/1004363/HBSynonymerMPU2