/1004363/HBSynonymerPanorama
/1004363/HBSynonymerMobilTop

Synonymer till benägen för

Mer innehåll nedan
/1004363/HBSynonymerMobilMid
Fortsätt scrolla
/1004363/HBSynonymerMobilBot

Är skredorm en synonym till luskung?

Hur används ordet benägen för?

  1. Nackdelar med sorten, mycket benägen för skorv och vartannat-årsbördighet.
  2. Han genomförde i september 1893, om än personligen föga benägen för denna reform, sin företrädares lagförslag om allmän rösträtt för kvinnor.
  3. Då andra boerkriget utbröt i oktober 1899, var Schreiner mest benägen för, att Kapkolonin skulle inta en, såvitt möjligt, neutral ställning till kriget.
  4. Trots detta var han i själva verket mest benägen för en högerpolitik, att han ville stödja sig på " moderata av alla partier", såsom han själv sade.
  5. Med habitus asthenicus avses en slank och gänglig kroppskonstitution, som förr ansågs vara benägen för asthenia universalis vilket bland annat innefattade neurasteni och muskelsvaghet i inre organ.
  6. Franske utrikesministern Delcassé var benägen för att, även med risk för krig, utan vidare avvisa konferensförslaget, men han fick inte det övriga kabinettet med sig och avgick då (6 juni).
  7. Under första världskriget stödde han Tiszas utrikespolitik, men var mera benägen för inre reformer än denne och inträdde maj 1917 som undervisningsminister i ministären Móric Esterházy, vilken post han bibehöll även under Wekerle, augusti 1917 till oktober 1918.
  8. Han beskriver henne som begåvad och driftig och vacker som ung, men också att hon var benägen för ett häftigt temperament i enrum, och klagade på att hon, då han ordnat en plats åt henne som guvernant i stället för universitetsstudier som hon egentligen hade önskat, hade brustit i gråt.

Mina sökningar

Rensa mina sökord

Dagens namnsdag

 • Love
  Maskulinform av det svenska namnet Lovisa, som kommer från det forntyska namnet Ludvig: berömd kämpe.
 • Ludvig
  Tyskt namn som består av betydelseelementen beröm och kämpe: berömd kämpe.
 • Besläktade namn: Luis, Louis, Lajos

Mest sökta

föregående vecka
/1004363/HBSynonymerMPU1
/1004363/HBSynonymerMPU2