Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?

Hur används ordet beröva livet?

 1. Den 11 juni försökte kvinnan enligt åtalet att beröva livet av två män och en kvinna genom att upprepade gånger hugga mot dem med kniv.

  Rätten anser att det finns tvivel att de har haft för avsikt att beröva livet på mannen – men anser att offret ska rätt till skadestånd.

  Jan Karlsson sade att flickan inte hade någon vilja att 15-åringen skulle berövas livet.

  Men det är sannolikt så att det inte handlar om att det var just den här polismannen som skulle berövas livet, säger hon.

  Göta hovrätt valde att gå på åklagarens linje och anser att 40-åringen gjort sig skyldig till så kallat likgiltighetsuppsåt, eftersom han var ” likgiltig inför effekten att målsäganden skulle berövas livet till följd av hans livsfarliga agerande ”.

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

Rösta på användares bidrag

Är hinta en bra synonym till ordet tipsa?

Här kan du rösta på bidrag från andra användare. Dina röster hjälper oss att avgöra vilka bidrag som ska läggas till i ordboken.

Du kan ge bidraget en positiv, negativ eller blank röst. Du kan rösta på så många bidrag du vill. När du har röstat på ett bidrag kommer du automatiskt att få ett nytt bidrag att rösta på. Om det inte finns några fler bidrag att rösta på försvinner den här rutan.

Tack för att du hjälper oss att göra vår levande ordbok bättre!

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Joel

  Hebreiskt namn som betyder Jahve är Gud.

  Judit

  Hebreiskt namn som betyder judinna.

  Besläktade namn: Jutta, Jytte

  Mest sökta