Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?

Hur används ordet bereda sig på?

 1. Går det fortsatt bra för norsk ekonomi om ett par tre år, medan den svenska visar sig fortsatt knackig, måste ja- sidan bereda sig på en kritik mot det svenska EU-medlemskapet som blir svår att bemöta.

  Den som blir störd av närgångna sexscener och brutalt språk, ska bereda sig på det värsta.

  Den 21-årige amerikanen kan bereda sig på att byta från universitetslaget till proffsligan.

  Att det för tillfället utslagna FN nu snabbt bör resa sig och bereda sig på att ta nya tag, precis som general- sekreterare Annan signalerar, är oerhört viktigt.

  De diplomater och biståndsarbetare som i dag på morgonen svensk tid skulle bege sig till katastrofstaden Ryongchon fick bereda sig på minst fyra timmar i terrängbil för att färdas en sträcka som borde gå på någon timme.

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

Rösta på användares bidrag

Är hinta en bra synonym till ordet tipsa?

Här kan du rösta på bidrag från andra användare. Dina röster hjälper oss att avgöra vilka bidrag som ska läggas till i ordboken.

Du kan ge bidraget en positiv, negativ eller blank röst. Du kan rösta på så många bidrag du vill. När du har röstat på ett bidrag kommer du automatiskt att få ett nytt bidrag att rösta på. Om det inte finns några fler bidrag att rösta på försvinner den här rutan.

Tack för att du hjälper oss att göra vår levande ordbok bättre!

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Germund

  Nordiskt namn som består av betydelseelementen spjut och 'beskyddare*.

  Görel

  Nordiskt namn med betydelsen skyddande spjut.

  Mest sökta