Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?

Hur används ordet bergbestigare?

 1. Vid klart väder kan bergbestigare se hela vägen till Montenegro och Adriatiska havet.

  Det är också en populärt basläger för bergbestigare som ska klättra upp för Cho Oyu, som ofta använts som förberedelse för bestigning av Mount Everest.

  Pallin var tjänsteman vid Norra realläroverket i Stockholm, extra i Statens Järnvägar, i Svenska Notisbyrån 1905 – 10, tjänsteman vid Svenska Turistföreningen från 1910, alpinist och bergbestigare samt föredragshållare i Svenska folkbildningsförbundet.

  Styrkor ur Folkets beväpnade polis, som har ansvar för gränsbevakning i Kina, lyckades spåra gruppen och öppnade eld mot dem kl. 10.30, vilket bevittnades av ett hundratal bergbestigare från Europa och USA.

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

Rösta på användares bidrag

Är hinta en bra synonym till ordet tipsa?

Här kan du rösta på bidrag från andra användare. Dina röster hjälper oss att avgöra vilka bidrag som ska läggas till i ordboken.

Du kan ge bidraget en positiv, negativ eller blank röst. Du kan rösta på så många bidrag du vill. När du har röstat på ett bidrag kommer du automatiskt att få ett nytt bidrag att rösta på. Om det inte finns några fler bidrag att rösta på försvinner den här rutan.

Tack för att du hjälper oss att göra vår levande ordbok bättre!

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Björn

  Nordiskt namn som betyder björn.

  Bjarne

  Norskt namn som betyder björn.

  Besläktade namn: Björne, Björner

  Mest sökta