/1004363/HBSynonymerPanorama
/1004363/HBSynonymerMobilTop

Synonymer till bergsbrant

/1004363/HBSynonymerMobilMid

Är jolm en synonym till lank?

Hur används ordet bergsbrant?

  1. Milia ligger vackert på en bergsbrant dit bara en snirklande serpentinväg når.
  2. Vid Djupåns bergsbrant mot sjön Magelungen finns några jättegrytor.
  3. Pilgrimsfalkens naturliga plats att häcka är precis som i det här fallet, vid en bergsbrant.
  4. Det indragna undre planet klättrar ner för Kvarnholmens bergsbrant och är helt glasat.
  5. Kvinnan och mannen hittades nedanför en bergsbrant, och tekniker jobbade under fredagen med en teknisk undersökning av platsen.
  6. En 78-årig kvinna och en 83-årig man hittades döda nedanför en bergsbrant i naturreservatet Håleberget på fredagsförmiddagen.
  7. I öster avgränsas området av en bergsbrant, från vilken man kan blicka ut över " Giraffstallarna" i Östra Hulta.
  8. Området utgörs av ett höjdparti och en bergsbrant i söder som är huvudsakligen beväxt med hällmarkstallskog och granskog av naturskogskaraktär.
  9. Den har skett i en liten bergsbrant, som en liten ravin, i en sprickbildning, säger Manfred Holmelin, förvaltningschef på trafik-och fastighetskontoret på Sollentuna kommun.
  10. Själva Tansväggen är en hög bergsbrant som sträcker sig i nord-sydlig riktning, där den södra begränsningen av naturreservatet utgörs av Predikstolen.
  11. Under Hultaklint, vid Lädja norr om Berg, ligger Singoallas grotta vid en bergsbrant som stupar lodrätt i en 20 meter djup källsjö.
  12. Bredvid stugan finns en glaciärsjö och en drygt hundra meter hög bergsbrant som skulle kunna sägas dela dalen i en övre och undre del.
  13. Den 78-åriga kvinna och 83-årige man som i fredags hittades döda nedanför en bergsbrant i naturreservatet Håleberget utanför Motala dog förmodligen av fallskador, rapporterar flera lokala medier.
  14. Klevabäcken störtar sig nedför bergsbranten i ett 15 meter högt vattenfall.
  15. Längs bergsbranten löper fortfarande skyttegraven som förbinder bunkeranläggningarna med tät sittande skottgluggar.
  16. Områdets sällsyntaste växt är drakblomma, som växer i de mest otillgängliga skrevorna i bergsbranten.
  17. I bergsbranten vid norra sjöns nordspets finns ett valvformat utskjutande bergsparti som kallas Dovra kyrka.
  18. Lännafortet var en försvarsanläggning som ligger på bergsbranten i sydvästra Skogås ovanför Gamla Nynäsvägen i Huddinge kommun.
  19. Sjötorpsfortet var en försvarsanläggning som ligger nedanför och ovanför bergsbranten mot Drevviken i södra Skogås, Huddinge kommun.
  20. Skogen ovanpå bergsbranten består av huvudsakligen hällmarkstallskog och nedanför branten växer bördig blandskog med lövträd, framför allt asp.
  21. Det övre fortet består av skyddsrum (numera igenlagd) och ett väl dold kulsprutebatteri, placerad högt uppe på bergsbranten med vid utsikt över Drevviken.
  22. Klipplandskapet på Fåfängans östra sida förändrades genom sprängningen av Danvikskanalen på 1920-talet och bergsbranten ryckte allt närmare Bergshyddan, när Masthamnens kajområde breddades.
  23. Vandringen följer strandkanten hela vägen in i Svindersviken och fortsätter därefter uppför bergsbranten på andra sidan viken mot toppen av berget till miljonprogrammet Henriksdalsberget.
  24. Namnet (1778 Jörn) kommer från kyrkbyn (nuvarande Österjörn) och är kanske en försvenskning av ett finskt namn jyrä, ' bäck med branta stränder ; djup dal, brant', syftande på bergsbranten vid Jörnsträsket.
  25. De hugade bör ta tillfället i akt och ta sig till toppen av berget för att beundra den vidsträckta utsikten över Stockholm, ta gångtunneln under Folkungagatan strax efter Tegelviksgatan och därefter trapporna uppför bergsbranten.
/1004363/HBSynonymerMobilBot

Hur böjs bergsbrant?

substantiv
singular plural
obestämd form bestämd form obestämd form bestämd form
nominativ en bergsbrant bergsbranten bergsbranter bergsbranterna
genitiv en bergsbrants bergsbrantens bergsbranters bergsbranternas
Syns inte alla böjningar? Svep med fingret över tabellen.

Dagens namnsdag 2022-06-27

 • Selma
  Keltiskt namn, ursprungligen ett ortsnamn, med betydelsen vacker utsikt.
 • Fingal
  Keltiskt namn med betydelsen ljus främling.

Mina sökningar

Rensa mina sökord

Mest sökta

föregående vecka
/1004363/HBSynonymerMPU1
/1004363/HBSynonymerMPU2