/1004363/HBSynonymerPanorama
/1004363/HBSynonymerMobilTop

Visar resultat för beslagtagande, menade du beslagta?

Synonymer till beslagtagande

Hur upplevde du uppläsningen av beslagtagande?

eller

Liknande ord till beslagtagande

beslagtagande är sammansatt av

/1004363/HBSynonymerMobilMid

Är jolm en synonym till lank?

Hur används ordet beslagtagande?

  1. Nya lagar ger möjlighet att använda hemlig rumsavlyssning och mer energiskt beslagtagande av vinster från brott.
  2. Ryska regeringen tog på torsdagen till storsläggan och lyckades med hot om totalrevision och beslagtagande av egendom skrämma naturgasjätten Gazprom att betala sina miljardskulder till statskassan.
  3. Strålskyddsinstitutet överväger nu ett eventuellt beslagtagande av strålkällorna.
  4. Tingsrätten har beslutat om så kallad kvarstad, ett tillfälligt beslagtagande, för målsägandens Gränges skadeståndsanspråk.
  5. Regeringen kunde därefter genomdriva lagstiftning om nationalisering av företag och beslagtagande av kyrklig egendom.
  6. Han menar att ett beslagtagande av kriminellas fastigheter och pengar är ett effektivt sätt att bekämpa brott.
  7. Irans beslagtagande av ett svenskägt brittiskt tankfartyg i Hormuzsundet har kallats ett brott mot internationell lag av Storbritannien.
  8. Irans beslagtagande av två brittisk oljetankers under fredagen är den senaste upptrappningen i konflikten mellan USA, Storbritannien och Iran.
  9. Från motormännens riksförbund tror man inte att fängelse och beslagtagande av fordonet räcker för att stoppa ett sånt här beteende.
  10. Hon påminner även om den lag som trädde i kraft den 1 juli, som möjliggör beslagtagande av kriminella personers tillgångar.
  11. Han öppnade eld med ett jaktvapen när han söktes upp av myndighetsföreträdare som skulle över-lämna ett beslut om beslagtagande.
  12. Det lockeanska villkoret gör gällande att andra människors situation inte får förvärras vid beslagtagande av oägda naturresurser.
  13. Polisens beslagtagande av servrar i onsdags har fått hård kritik, men förundersökningsledare Håkan Roswall slår nu tillbaka denna: -Det var fullt befogat.
  14. Krigsförklaringarna åtföljdes av beslagtagande av tyska fartyg m m. samt i några fall av tyska undersåtars internering eller utvisning.
  15. Enligt hans uppfattning ledde reformernas beslagtagande av mark till att livet och produktionen på landsbygden stördes och att religiösa institutioner eroderade.
  16. För att kunna beslagta marken har Israel tillämpat en lag från 1950 som tillåter beslagtagande av mark, men det är juridiskt oförsvarbart, enligt justitieministern, rapporterar AP.
  17. ” Vi fördömer Rysslands aggressiva beslagtagande av tre ukrainska fartyg och dess besättning ”, skriver premiärminister Theresa Mays talesperson och tillägger att händelsen ytterligare blottlägger Moskvas destabiliserande uppförande i regionen.
  18. Irans beslagtagande av den brittiska tankern inträffade efter att Gibraltars högsta juridiska instans beslutat att en iransk oljetanker som beslagtagits i Gibraltar kunde hållas kvar i ytterligare 30 dagar.
  19. Bolaget skriver till JK att ett beslagtagande av flygplanet är att likställa med en häktning, men att åklagaren aldrig presenterat någon grund för varför planet hölls kvar på Malmö Airport.
  20. Uppgörelsen, som är den enskilt största som har undertecknats mellan den nya zeeländska regeringen och maorierna, fastställer att maorierna blev utsatta för olagligt beslagtagande av mark och brott mot Waitangiavtalet.
  21. Då kätteri var en förbrytelse skulle legaterna inte bara predika, utan också leverera kättarna till de civila myndigheterna för förvisning och beslagtagande av eventuell egendom.
  22. Men beslagtagandet av bilen visade sig inte räcka.
  23. Beslutet om beslagtagandet hävdes av åklagare i april 2017.
  24. Vid beslagtagandet fann polisen uppemot 300 gram cannabis i bostaden.
  25. Det hela avlöpte med att ingen kompensation utbetalades för beslagtagandet.
  26. Vilket, enligt Neimert, skapar färre mellanhänder och en snabbare process vid beslagtagandet av en bil.
  27. I beslagtagandet omhändertog polisen en manipulerad färdskrivare som registrerat uppgifter som förfalskats, hemlighållits eller förstörts.
  28. I samband med tidningens nystart två dagar senare nämndes inget om beslagtagandet i tidningen.
  29. — Anledningen till beslagtagandet är också att vi vill undvika att de används till ett brott, säger Nils Rydberg.
  30. Konflikter om markägande är vanliga i den regionen, och många anklagar regeringen för att sponsra beslagtagandet av mark.
  31. Ett företags bil beslagtogs av polisen, men när beslutet om beslagtagandet hävdes upptäcktes det att fordonet stulits från polisens förvar.
  32. I samband med förintelsen i Ungern 1944 övervakade Becher plundrandet och beslagtagandet av judiska industrier och egendomar.
  33. Lagförslag lades under 2014 för att förenkla beslagtagandet och förverkandet av bilmålvaktsfordon eftersom skulden nu följer fordonet och inte ägaren..
  34. Sveriges chargé d ' affaires på ambassaden i Moskva har kallats upp till ryska utrikesdepartementet ” i samband med det sannolika beslagtagandet av ryska tillgångar i Sverige ”, uppger nyhetsbyrån Interfax.
  35. Han stängde in sig i Vatikanen och förklarade sig ” fången i Vatikanen ”, i öppen vägran att acceptera italiensk lag och beslagtagandet av Kyrkostatens territorier.
  36. Bakgrunden till beslagtagandet ligger i en upptrappad situation i Hormuzsundet och att Storbritannien tidigare beslagtagit ett iranskt skepp utanför Gibraltar efter misstankar om att fartyget var på väg till Syrien med olja.
  37. Förutom den invasion och beslagtagandet av mark som Columbus landstigning innebar för Amerikas befintliga befolkning i slutet av 1400-talet tog Columbus och hans skepp med sig sjukdomar som nästintill utplånade hela städer.
/1004363/HBSynonymerMobilBot

Hur böjs beslagtagande?

substantiv
singular plural
obestämd form bestämd form obestämd form bestämd form
nominativ ett beslagtagande beslagtagandet beslagtaganden beslagtagandena
genitiv ett beslagtagandes beslagtagandets beslagtagandens beslagtagandenas
Syns inte alla böjningar? Svep med fingret över tabellen.

Dagens namnsdag 2022-06-25

 • David
  Hebreiskt namn med betydelsen älskad.
 • Salomon
  Grekisk variant av det hebreiska namnet Salomo med betydelsen välgång eller frid.
 • Besläktade namn: Davida

Mina sökningar

Rensa mina sökord

Mest sökta

föregående vecka
/1004363/HBSynonymerMPU1
/1004363/HBSynonymerMPU2