Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?

Hur används ordet bestämd mängd?

 1. Alltför många patienter söker och sjukhuset får bara betalt för en bestämd mängd utförd vård.

  Folkomröstning bör följaktligen kunna utlysas av medborgarna (då en bestämd mängd så kräver) samt av en minoritet i riksdagen.

  Här utgår man från kända fakta, som exempelvis en bestämd mängd kemikalier eller värdet på en aktie.

  Man har fått tillstånd att leda bort en bestämd mängd vatten och denna mängd har visserligen överskridits men det är inte bortledandet av vattnet som orsakat grundvattensänkningen i åsen utan tunnelbygget i sig, som alltså inte kräver tillstånd.

  Att det alltid finns en viss bestämd mängd damm i världen och att jag bara flyttar runt det mellan dammsugare och trasor.

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

Rösta på användares bidrag

Är hinta en bra synonym till ordet tipsa?

Här kan du rösta på bidrag från andra användare. Dina röster hjälper oss att avgöra vilka bidrag som ska läggas till i ordboken.

Du kan ge bidraget en positiv, negativ eller blank röst. Du kan rösta på så många bidrag du vill. När du har röstat på ett bidrag kommer du automatiskt att få ett nytt bidrag att rösta på. Om det inte finns några fler bidrag att rösta på försvinner den här rutan.

Tack för att du hjälper oss att göra vår levande ordbok bättre!

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Bruno

  Forntyskt namn med betydelsen blank eller glänsande.

  Mest sökta