/1004363/HBSynonymerPanorama
/1004363/HBSynonymerMobilTop

Synonymer till bestämma åldern på

Mer innehåll nedan
/1004363/HBSynonymerMobilMid
Fortsätt scrolla
/1004363/HBSynonymerMobilBot

Är glamma en synonym till väsnas?

Hur används ordet bestämma åldern på?

  1. Att bestämma åldern på liljeträd är svårt eftersom inga årsringar utvecklas.
  2. I alla fall inte sitta vid ett skrivbord och bestämma åldern på någon.
  3. Dessa egenskaper och förhållanden används för att bestämma åldern på bergarter genom kalium – argon-datering.
  4. Eftersom fynden är få verkar det inte möjligt att säkert bestämma åldern på växterna i Liliales.
  5. – När vi hittar sådana kan vi använda dem för att bestämma åldern på det som hämtas upp, säger Per Ahlberg.
  6. Radiometrisk datering är dateringsmetoder för att bestämma åldern på bergarter, fossil, mm, genom att mäta det radioaktiva sönderfallet hos olika isotoper.
  7. Genom att bestämma åldern på Lyells ek på Norra Djurgården i Stockholm tillsammans med den närbelägna Fiskartorpseken försökte Lyell beräkna den så kallade vattuminskningen.
  8. Genom att bestämma åldern på eken tillsammans med den närbelägna Fiskartorpseken försökte Lyell beräkna den så kallade vattuminskningen, det man kallar numera den postglaciala landhöjningen.
  9. Sidorna som låg tillsammans med andra böcker och dokument från Mellanöstern hade varit oidentifierade i över hundra år innan en forskare tog en närmare titt för att bestämma åldern på dem.
  10. Den är omöjlig att bestämma åldern på, men det anses att den byggdes för 4 500 år sedan, ca 2700 -2600 f Kr samtidigt som pyramiderna i Giza.
  11. Internationellt är Montelius känd för sina arkeologiska arbeten där han, genom att spinna ett nät av dateringar från Norden över hela Europa till Egypten och Asien med deras skrifthistoriska regentlängder, kunde bestämma åldern på skandinaviska föremål från mycket avlägsna tider.
  12. – Jag utgår från att lagstiftaren då ganska snabbt tittar på den här frågan för det är ju ingen tvekan om att bestämma åldern på den person som är åtalad eller kanske ska bli åtalad har väldigt stor betydelse, både för om man kan bli åtalad över huvudtaget och också vilket straff som ska bestämmas eftersom olika regler gäller beroende på hur gammal man är.

Mina sökningar

Rensa mina sökord

Dagens namnsdag

 • Sune
  Svenskt namn som betyder son.
Besläktade namn: Sonny, Sone

Mest sökta

föregående vecka
/1004363/HBSynonymerMPU1
/1004363/HBSynonymerMPU2