Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?

Hur används ordet bevilja avsked?

 1. En avgående statsminister lämnar alltid regeringens avskedsansökan till presidenten med undantag för situationer där regeringen inte längre åtnjuter riksdagens förtroende och beviljas avsked utan begäran.Ibland avgår presidenten mitt i en mandatperiod och lämnar in sin avskedsansökan även om det inte finns några bestämmelser i 1999 års grundlag som reglerar detta förfarande.

  Carl Gustaf blev överste när greve Spens beviljats avsked år 1704.

  Hans Forssell i december 1880 då han just beviljats avsked som finansminister och blivit president i Kammarkollegiet.

  Under tiden mellan det att regeringen har beviljats avsked och den nya regeringen har tillträtt vid den särskilda konseljen inför statschefen kung Carl XVI Gustaf behåller de avgående statsråden sina befattningar.

  Han beviljades avsked med pension 1902.

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

Rösta på användares bidrag

Är hinta en bra synonym till ordet tipsa?

Här kan du rösta på bidrag från andra användare. Dina röster hjälper oss att avgöra vilka bidrag som ska läggas till i ordboken.

Du kan ge bidraget en positiv, negativ eller blank röst. Du kan rösta på så många bidrag du vill. När du har röstat på ett bidrag kommer du automatiskt att få ett nytt bidrag att rösta på. Om det inte finns några fler bidrag att rösta på försvinner den här rutan.

Tack för att du hjälper oss att göra vår levande ordbok bättre!

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Desideria

  Latinskt namn med betydelsen önskad.

  Desirée

  Fransk form av det latinska namnet Desideria: önskad.

  Mest sökta