Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?

Hur används ordet björke?

 1. Masurknölar är vanligast förekommande hos björke (se masurbjörk).

  Med espe menas också en aspdunge (jämför björke, en isolerad samling björkar ; eke, en eklund).

  SCB har för bebyggelsen avgränsat två småorter, den centrala namnsatt till Hosaby och bebyggelsen lite söder därom till Hosaby björke.

  Statistiska Centralbyrån använde namnet Humlamaden och Hemmestorps björke fram till och med 2005 men bytte sedan till Humlamaden och Hemmestorps boke.

  Den omfattar bebyggelse i bostadsområdena Hemmestorps björke, Hemmestorps boke och Humlamaden, där de två första är belägna i Everlövs socken i Sjöbo kommun medan Humlaladen är belägen i Veberöds socken i Lunds kommun.

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

Rösta på användares bidrag

Är hinta en bra synonym till ordet tipsa?

Här kan du rösta på bidrag från andra användare. Dina röster hjälper oss att avgöra vilka bidrag som ska läggas till i ordboken.

Du kan ge bidraget en positiv, negativ eller blank röst. Du kan rösta på så många bidrag du vill. När du har röstat på ett bidrag kommer du automatiskt att få ett nytt bidrag att rösta på. Om det inte finns några fler bidrag att rösta på försvinner den här rutan.

Tack för att du hjälper oss att göra vår levande ordbok bättre!

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Björn

  Nordiskt namn som betyder björn.

  Bjarne

  Norskt namn som betyder björn.

  Besläktade namn: Björne, Björner

  Mest sökta