/1004363/HBSynonymerPanorama
/1004363/HBSynonymerMobilTop

Definition av bladnerv

  1. Vävnad i växtens bland som leder vätska.
Mer innehåll nedan
/1004363/HBSynonymerMobilMid
Fortsätt scrolla

bladnerv är sammansatt av

/1004363/HBSynonymerMobilBot

Är memetekel en synonym till omen?

Hur används ordet bladnerv?

  1. En myra som blivit infekterad vandrar iväg från sin koloni, lite som en viljelös zombie, och klamrar sig fast vid en bladnerv på en närbelägen växt.
  2. Bladskaftet och bladnerven är röda.
  3. Bladskaft och bladnerver är också röda, särskilt vårtid.
  4. Översidan är grön med nedsänkta bladnerver, undersidan tätt gråluden med upphöjda nerver.
  5. Vanligen är bladskivan genomdragen av så kallade bladnerver, vilka kan ses på bladets undersida som fastare åsar eller ribbor.
  6. De sitter ofta på undanskymda ställen såsom på undersidan av bladen, i kanten på bladnerver, i blommor eller i bladvecken.
  7. Bladskaften är 6-12 mm långa, bladskivorna är ludna, filhåriga undertill, ovala till lansettlika, elliptiska, omvänt äggrunda, eller sällan runda, med trubbig eller rundad, något sned bas, spetsarna är trubbiga till något spetsiga, 5-25 × 2,5-10 cm, papperstunna, med 11-14 par bladnerver.
  8. En norsk biskop, Johan Ernst Gunnerus, som även bedrev studier inom botanik, noterade dock 1772 att det fanns vissa genomgående skillnader mellan norsknoppa och skogsnoppa, som att norsknoppan har bredare blad och en kortare och tätare blomställning än skogsnoppan och att antalet bladnerver på de nedersta bladen är olika (skogsnoppan har en nerv och norsknoppan har tre nerver).
  9. En myra som blivit infekterad vandrar iväg från sin koloni, lite som en viljelös zombie, och klamrar sig fast vid en bladnerv på en närbelägen växt.
  10. Bladskaftet och bladnerven är röda.
  11. Skär bort den grova bladnerven på spetskålsbladen och dela bladen på mitten.
  12. Bladskaft och bladnerver är också röda, särskilt vårtid.
  13. Översidan är grön med nedsänkta bladnerver, undersidan tätt gråluden med upphöjda nerver.
  14. Vanligen är bladskivan genomdragen av så kallade bladnerver, vilka kan ses på bladets undersida som fastare åsar eller ribbor.
  15. De sitter ofta på undanskymda ställen såsom på undersidan av bladen, i kanten på bladnerver, i blommor eller i bladvecken.
  16. Ett ” stamnät ” av tjocka bladnerver och ett finare nät av små ” loopar ” mellan de tjocka nerverna gör att bladet kan överleva, även om en tjock nerv skulle brytas av.
  17. Bladskaften är 6-12 mm långa, bladskivorna är ludna, filhåriga undertill, ovala till lansettlika, elliptiska, omvänt äggrunda, eller sällan runda, med trubbig eller rundad, något sned bas, spetsarna är trubbiga till något spetsiga, 5-25 × 2,5-10 cm, papperstunna, med 11-14 par bladnerver.
  18. En norsk biskop, Johan Ernst Gunnerus, som även bedrev studier inom botanik, noterade dock 1772 att det fanns vissa genomgående skillnader mellan norsknoppa och skogsnoppa, som att norsknoppan har bredare blad och en kortare och tätare blomställning än skogsnoppan och att antalet bladnerver på de nedersta bladen är olika (skogsnoppan har en nerv och norsknoppan har tre nerver).

Mina sökningar

Rensa mina sökord

Dagens namnsdag

 • Sven
  Nordiskt namn som betyder yngling, även väpnare och tjänare under medeltiden.

Mest sökta

föregående vecka

Hur böjs bladnerv?

substantiv
singular plural
obestämd form bestämd form obestämd form bestämd form
nominativ en bladnerv bladnerven bladnerver bladnerverna
genitiv en bladnervs bladnervens bladnervers bladnervernas
Syns inte alla böjningar? Svep med fingret över tabellen.
/1004363/HBSynonymerMPU1
/1004363/HBSynonymerMPU2