Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?

Hur används ordet bli av?

 1. Anledningen är att det inte framgår att man måste ägna sig åt alla nämnda aktiviteter efter varandra för att bli av med kalorierna.

  Men ingen katt kommer då att tillåtas vara närvarande och min förhoppning är dessutom att bli av med den känsla som plågar mig: att jag försökt rädda en fågel till livet som förmodligen uppfattar alla mina ansträngningar som ett dödligt hot.

  Många investerare ska ha satsat på företaget just för att de sett potential i planerna och vill nu bli av med sina aktier.

  Det finns dock andra möjliga förklaringar till att superentreprenören Jay Z vill bli av med det.

  Det låter så högtidligt och så strängt att jag genast tramsar runt med kortet och försöker bli av med det som en Svarte Petter.

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

Rösta på användares bidrag

Är hinta en bra synonym till ordet tipsa?

Här kan du rösta på bidrag från andra användare. Dina röster hjälper oss att avgöra vilka bidrag som ska läggas till i ordboken.

Du kan ge bidraget en positiv, negativ eller blank röst. Du kan rösta på så många bidrag du vill. När du har röstat på ett bidrag kommer du automatiskt att få ett nytt bidrag att rösta på. Om det inte finns några fler bidrag att rösta på försvinner den här rutan.

Tack för att du hjälper oss att göra vår levande ordbok bättre!

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Desideria

  Latinskt namn med betydelsen önskad.

  Desirée

  Fransk form av det latinska namnet Desideria: önskad.

  Mest sökta