Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Synonymer till bli förhärskande

Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?
Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

Hur används ordet bli förhärskande?

 1. Wilkens var samtida med Emanuella Carlbeck, den andra stora pionjären för utvecklingsstördas vård i Sverige, men Carlbecks idéer kom att bli förhärskande i Sverige.

  Byggnaderna uppfördes under en tid då synen på sinnessjukdom höll på att förändras och Östra Sjukhuset speglar väl den nya vårdfilosofi som höll på att bli förhärskande.

  Det svenska mops kommer av nederländskans mopshond (egentligen: ' hund med platt nos', relaterat till lågtyska moppen, ' se sur ut'), och den namngivningen har även kommit att bli förhärskande i övriga språk i Central-, Nord-och Östeuropa.

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Rösta på användares bidrag

Är hinta en bra synonym till ordet tipsa?

Här kan du rösta på bidrag från andra användare. Dina röster hjälper oss att avgöra vilka bidrag som ska läggas till i ordboken.

Du kan ge bidraget en positiv, negativ eller blank röst. Du kan rösta på så många bidrag du vill. När du har röstat på ett bidrag kommer du automatiskt att få ett nytt bidrag att rösta på. Om det inte finns några fler bidrag att rösta på försvinner den här rutan.

Tack för att du hjälper oss att göra vår levande ordbok bättre!

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Allan

  Engelskt namn med keltiskt ursprung, betyder eventuellt den harmoniske.

  Glenn

  Keltiskt namn som betyder trång och enslig dal eller man från dalen.