Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?

Hur används ordet bli senil?

 1. Demokraternas tidningar lät förstå att Harrison var för gammal för att bli president och höll på att bli senil.

  I samband med Dumbledores korrekta påståenden om Voldemorts återkomst, passade Fudge därför på att påstå att Dumbledore började bli senil på äldre dagar.

  ” Det här är en koalition som tar över hellre än en kupp ” säger Mnangagwa själv, som till lokala medier förklarat att Mugabe börjat bli senil och att landet på senare tid styrts av Grace Mugabe och ett litet kotteri kring henne.

  Manzai (漫才) är en japansk mycket populär form av komedi som vanligtvis utförs av två komiker, en " pajas-roll", på japanska boke (av verbet bokeru, att bli senil), och " realisten", tsukkomi (av verbet tsukkomu, att sticka/trycka in).

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

Rösta på användares bidrag

Är hinta en bra synonym till ordet tipsa?

Här kan du rösta på bidrag från andra användare. Dina röster hjälper oss att avgöra vilka bidrag som ska läggas till i ordboken.

Du kan ge bidraget en positiv, negativ eller blank röst. Du kan rösta på så många bidrag du vill. När du har röstat på ett bidrag kommer du automatiskt att få ett nytt bidrag att rösta på. Om det inte finns några fler bidrag att rösta på försvinner den här rutan.

Tack för att du hjälper oss att göra vår levande ordbok bättre!

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Johanna

  Grekisk femininform av det hebreiska namnet Johannes: Herren är nådig.

  Besläktade namn: Janet, Janna, Jannie, Jeanna, Jeanne, Jen, Johanne, Jonna

  Mest sökta