Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Synonymer till blott och bart

Synonymer till blott och bart

Användarnas bidrag

endast
Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?
Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

Hur används ordet blott och bart?

 1. För det var Berlusconis skicklighet i utnyttjandet av visuella media som var avgörande, inte blott och bart hans maktposition som sådan.

  Det gör vi också, men att stanna blott och bart vid ett sådant fördömande skulle vara uppenbart otillräckligt och endast visa att vi är ovilliga eller oförmögna till djupare analys av konflikten.

  Den rådande principen att kommunen ska stödja endast de kulturverksamheter som riktar sig blott och bart till göteborgare är naturligtvis en hyllning till inkrökthet och en garanti för att Göteborg aldrig ska kunna bli en kulturstad av verklig internationell betydelse.

  Våra prinsar och prinsessor fortsätter emellertid att avlas blott och bart av kungar.

  Agamben ser i lägret den nya politiska paradigm som trängt undan polis, det på medborgarnas aktiva deltagande baserade styrelseskicket och visar hur den extrema avhumaniseringen reducerar tillvaron också för de medborgare som befinner sig utanför lägret, till det han kallar "det nakna livet": ingen är längre ett subjekt, utan blott och bart maktens objekt.

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Rösta på användares bidrag

Är trolltyg en bra synonym till ordet fanskap?

Här kan du rösta på bidrag från andra användare. Dina röster hjälper oss att avgöra vilka bidrag som ska läggas till i ordboken.

Du kan ge bidraget en positiv, negativ eller blank röst. Du kan rösta på så många bidrag du vill. När du har röstat på ett bidrag kommer du automatiskt att få ett nytt bidrag att rösta på. Om det inte finns några fler bidrag att rösta på försvinner den här rutan.

Tack för att du hjälper oss att göra vår levande ordbok bättre!

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Gunborg

  Nordiskt namn med betydelseelementen strid och beskydd: skydd i strid.

  Gunvor

  Isländskt namn med betydelseelementet strid och ett med oviss betydelse.

  Besläktade namn: Gunda

  Mest sökta