Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Synonymer till bort från

Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?
Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

Hur används ordet bort från?

 1. Jag ville bort från det svenska musiklivet, bort från allt det inskränkta och förutbestämda.

  Den drivs dock förmodligen mindre av romantisering av naturen och ett "naturligt" liv, och mera av en suburbanisering: av en flykt bort från hutlösa bostadspriser i närheten av storstäder och expansiva högskoleorter, bort från trafikinfarkter och stökiga förortsområden.

  Bort från det stockholmska, bort från de entydiga bilderna av vinnare och förlorare, framtidsanhängare och bakåtsträvare.

  Bort från det förlamande militaristiska kalla kriget-tänkandet, bort från stormaktdominans och bort från idén om "den enda vägens" utveckling, byggd på nyliberalism och spekulationskapitalism.

  Vill bort från stress och jäkt, svarar 35 procent, komma bort från mörker och kyla, 29 procent, och var fjärde vill komma bort från den tråkiga vardagslunken.

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Rösta på användares bidrag

Är hinta en bra synonym till ordet tipsa?

Här kan du rösta på bidrag från andra användare. Dina röster hjälper oss att avgöra vilka bidrag som ska läggas till i ordboken.

Du kan ge bidraget en positiv, negativ eller blank röst. Du kan rösta på så många bidrag du vill. När du har röstat på ett bidrag kommer du automatiskt att få ett nytt bidrag att rösta på. Om det inte finns några fler bidrag att rösta på försvinner den här rutan.

Tack för att du hjälper oss att göra vår levande ordbok bättre!

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Tiburtius

  Latinskt släktnamn som betyder man från Tibur.