Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Synonymer till bortskaffa

Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?
Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

Hur används ordet bortskaffa?

 1. Det tillkommer nu vetenskapen att lösa eller, som Herbart uttrycker sig, " bortskaffa" dessa motsägelser.

  En oxiderande slagg kan användas för att bortskaffa kol ur en kolhaltig smälta, s.k. slaggfärskning.

  Man skall också komma ihåg att ett av de största problemen man brottades med i samband med gruvbrytning i äldre tider var att bortskaffa vattnet ur gruvorna.

  Hans vetenskapliga författarverksamhet inskränkte sig dock till en uppsats i Vetenskapsakademiens handlingar: Et nytt sätt at transformera æquationer och finna rötter, i vilken han på tredjegradsekvationer tillämpade Erland Samuel Brings metod att bortskaffa mellantermerna i en ekvation, samt ett mindre antal akademiska disputationer (möjligen till en del författade av respondenterna), behandlande i allmänhet mera elementära ämnen, till exempel elvaproban samt teorin för logaritmer och ränta på ränta.

  -Men vår bedömning här i Sverige är alltså att förorenad snö som samlas ihop och ska bortskaffas är avfall, säger Bo Carlerup avdelningsdirektör Naturvårdsverket.

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Rösta på användares bidrag

Är hinta en bra synonym till ordet tipsa?

Här kan du rösta på bidrag från andra användare. Dina röster hjälper oss att avgöra vilka bidrag som ska läggas till i ordboken.

Du kan ge bidraget en positiv, negativ eller blank röst. Du kan rösta på så många bidrag du vill. När du har röstat på ett bidrag kommer du automatiskt att få ett nytt bidrag att rösta på. Om det inte finns några fler bidrag att rösta på försvinner den här rutan.

Tack för att du hjälper oss att göra vår levande ordbok bättre!

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Amalia

  Latinsk variant av gotiska namn som börjar med Amal-: verksam.

  Amelie

  Fransk variant av det latinska namnet Amalia, som är en variant av gotiska namn som börjar med Amal-: verksam.

  Besläktade namn: Amalie, Amelia, Emelia, Emelie