Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?

Hur används ordet brandfackla?

 1. Nyheten om februarirevolutionen i Paris spreds fort över kontinenten och fungerade som en brandfackla för stridslystna oppositionella överallt.

  Det var i samband med bokslutet som Börje Ekholm kastade in en brandfackla i debatten om ersättningarna till näringslivets toppchefer.

  Idag slängde Investors vd Börje Ekholm in en brandfackla i ersättningsdebatten när han sade att styrelsearvodena på sikt måste höjas.

  Stängningen av lokalen kan ha fungerat som en brandfackla men situationen urartade på allvar i torsdags kväll när så kallade autonoma grupper från andra delar av Malmö kom för att delta i och leda kravallerna.

  De två flickor som uppger att de sett en man med en brandfackla har förhörts två gånger men deras trovärdighet är svår att bedöma.

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

Rösta på användares bidrag

Är hinta en bra synonym till ordet tipsa?

Här kan du rösta på bidrag från andra användare. Dina röster hjälper oss att avgöra vilka bidrag som ska läggas till i ordboken.

Du kan ge bidraget en positiv, negativ eller blank röst. Du kan rösta på så många bidrag du vill. När du har röstat på ett bidrag kommer du automatiskt att få ett nytt bidrag att rösta på. Om det inte finns några fler bidrag att rösta på försvinner den här rutan.

Tack för att du hjälper oss att göra vår levande ordbok bättre!

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Erik

  Nordiskt namn som betyder ensam härskare.

  Besläktade namn: Eero, Erkki, Jerk, Jerker

  Mest sökta

   Hur böjs brandfackla?

   substantiv
   singularplural
   obestämd formbestämd formobestämd formbestämd form
   nominativen brandfacklabrandfacklanbrandfacklorbrandfacklorna
   genitiven brandfacklasbrandfacklansbrandfacklorsbrandfacklornas