Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Hur används ordet brandorsak?

 1. Eftersom det inte finns någon uppenbar naturlig brandorsak har polisen tills vidare rubricerat händelsen som misstänkt mordbrand.

  Enligt utredningschefen på polisen i Lidköping går det inte att komma fram till någon brandorsak eftersom huset totalförstördes i branden.

  Rökningen i särklass Men även om kyla får folk att elda och tända fler ljus är en brandorsak alltid i särklass året runt: rökning.

  Brandplatsen har spärrats och polisens kriminaltekniker ska göra en undersökning för att försöka fastställa brandorsak och fört att fastställa identiteten på den omkomne.

  Men jag vill samtidigt betona att vi inte fastställt någon brandorsak än.

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla
Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?

Rösta på användares bidrag

Är hinta en bra synonym till ordet tipsa?

Här kan du rösta på bidrag från andra användare. Dina röster hjälper oss att avgöra vilka bidrag som ska läggas till i ordboken.

Du kan ge bidraget en positiv, negativ eller blank röst. Du kan rösta på så många bidrag du vill. När du har röstat på ett bidrag kommer du automatiskt att få ett nytt bidrag att rösta på. Om det inte finns några fler bidrag att rösta på försvinner den här rutan.

Tack för att du hjälper oss att göra vår levande ordbok bättre!

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Maj

  Kortform av Maja, som är en smekform av det hebreiska namnet Maria. Även efter månadsnamnet maj, från den romerska växtlighetsgudinnan Maja.

  Majken

  Tysk diminutivform av det hebreiska namnet Maria: lilla Maria.

  Besläktade namn: May

  Mest sökta

   Hur böjs brandorsak?

   substantiv
   singularplural
   obestämd formbestämd formobestämd formbestämd form
   nominativen brandorsakbrandorsakenbrandorsakerbrandorsakerna
   genitiven brandorsaksbrandorsakensbrandorsakersbrandorsakernas