Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Synonymer till bringa glädje

Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?

Hur används ordet bringa glädje?

 1. Men framförallt vill vi bringa glädje till hela landet och människorna vi älskar, säger Gaëtane Thiney.

  – Vi tror och hoppas på att detta är en gåva som kommer bringa glädje för både H.M. Konungen men också för svenska folket, säger Magnus Ling, generalsekreterare på Svenska Turistföreningen i ett pressmeddelande.

  Hos Anufofolket i Ghana är svalan helig, i Bulgarien anses den bringa glädje och lycka, i Kroatien är den en symbol för livet och i Kina är den ett lyckoomen.

  Mannen, som framträder under sitt täcknamn Abu Qatada al-Beljiki (Belgaren), säger att attackerna fick miljoner att gråta men bringade glädje åt ” de trofasta ”.

  Under de senaste 4000 åren har påskharen bringat glädje och godis till barn över hela världen, men nu är det dags för en ny påskhare att fullfölja traditionen.

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

Rösta på användares bidrag

Är hinta en bra synonym till ordet tipsa?

Här kan du rösta på bidrag från andra användare. Dina röster hjälper oss att avgöra vilka bidrag som ska läggas till i ordboken.

Du kan ge bidraget en positiv, negativ eller blank röst. Du kan rösta på så många bidrag du vill. När du har röstat på ett bidrag kommer du automatiskt att få ett nytt bidrag att rösta på. Om det inte finns några fler bidrag att rösta på försvinner den här rutan.

Tack för att du hjälper oss att göra vår levande ordbok bättre!

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Konstantin

  Latinskt namn med betydelsen ståndaktig.

  Conny

  Engelskt smeknamn av det latinska namnet Konstantin: ståndaktig.

  Besläktade namn: Connie, Constance, Konstantia

  Mest sökta