Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?

Hur används ordet bringa ner?

 1. Självklart borde också regeringen sätta igång med en rad stimulansåtgärder för näringslivet för att åstadkomma bättre förhållanden för de många arbetslösa och för att bringa ner kostnaderna för desamma.

  Därmed kunde den fysiska längden bringas ner till hälften av brännvidden och till och med något mer.

  Målet skulle då bli dubbelt, dels att bekämpa fattigdomen på hela planeten genom basinkomsten, och dels att utsläppen av växthusgaser skulle bringas ner till hållbar nivå.

  Därför krävs nu en rejäl genomlysning, den jag initierade i februari, att vi får fram den och att vi parallellt med detta, ställer oss frågan från förvaltningens sida, vad är det för kostnader som redan nu kan bringas ner, säger trafiklandstingsrådet Kristoffer Tamsons (M).

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

Rösta på användares bidrag

Är hinta en bra synonym till ordet tipsa?

Här kan du rösta på bidrag från andra användare. Dina röster hjälper oss att avgöra vilka bidrag som ska läggas till i ordboken.

Du kan ge bidraget en positiv, negativ eller blank röst. Du kan rösta på så många bidrag du vill. När du har röstat på ett bidrag kommer du automatiskt att få ett nytt bidrag att rösta på. Om det inte finns några fler bidrag att rösta på försvinner den här rutan.

Tack för att du hjälper oss att göra vår levande ordbok bättre!

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  David

  Hebreiskt namn med betydelsen älskad.

  Salomon

  Grekisk variant av det hebreiska namnet Salomo med betydelsen välgång eller frid.

  Besläktade namn: Davida

  Mest sökta